La Clusaz

Skidorter i Frankrike
Liftar (0/48)
Nedfarter (0/84)
På den östra sidan av Frankrike, bara en kort biltur från Genèves flygplats, hittar du skidorten La Clusaz. Det är en väldigt charmig liten ort vid foten av Aravisberget som känns så fransk att det gör ont i ögonen. Det finns många större skidorter i området men få är lika intima och genuina som skidorten La Clusaz. Du har runt 50 olika liftar att använda dig av och fantastiska möjligheter till offpiståkning av högsta kvalitet.

Den högsta fallhöjden ligger på 1 500 meter. När du inte njuter av de härliga backarna kan du ta del av byns trevliga små restauranger, kaféer och barer. Perfekt för den som söker avkoppling och stillsamma kvällar. För fest och röj kan du köra till den närliggande skidorten Chamonix. La Clusaz är även välkänt för sina längdspår av internationell klass och räknas bland några av de bästa längskidsystemen i världen.

Snöprognos

 • Tisdag

  0,1 mm regn
  Molnigt

  1 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
 • Torsdag

  9,9 mm regn
  Regn

  1 m/s
Vad tycker du om La Clusaz?
5
4
3
2
1
Thord Lindstein
Thord Lindstein (Gäst)
2020-01-28
Bra fallhöjd och många olika pister och mysig by


JohanA78
2014-03-20
Mycket fint för att vara Frankrike (franska skidorter har en tendens att luta åt bunker-hållet annars). Engelsmännen verkara ha dragit med sig en skön och lite lyxig Ibiza-känsla till stället, fast det är fortfarande billigt.

När vi var där var det otroligt varmt och snön flöt fram och det ligger aningen för lågt för nån längre säsong. Det finns dock lättillgänglig off-pist av god kvalitet och med bra snöförhållanden kan det bli riktigt bra.

Som nämnts finns många jibbare här och har man tur kan man få se riktigt sjuka hopp i parken.

(Gäst)
2013-01-24
Nyss hemkommen, min första recension här på Freeride. Skriver eftersom jag själv lurkat runt här i några år och de e väl dax att bidra lite.

Som sagt, väldigt franskt. Riktigt bra familjeort, åkning för alla. Bra mycket mer lättillgänglig lössnö än på många andra ställen, inbillar jag mig (tre dalarna + Ischgl har jag varit i tidigare). Något för dig som söker en mindre ort, snäppet lägre priser på det mesta och bra skidåkning. Mycket snö där nu, över 3 meter. Grannorten Le Grand Bondant är ett tips.

Jag är väl en skaplig åkare med tanke på typ 10 år långt uppehåll från åkningen, frekvens och ålder, 42 år nu och kör freeride men söker alltid löst om det finns.

Med turbindningar behöver man inte gå långt för att hitta orörda områden...

Peacefrog
2006-12-28
Riktigt bra om an lite lagt belaget. Kant for sina couloirer och manga duktiga jibb-fransoser. Battre an genomsnittligt uteliv och nara till Geneve. Haller med, javligt franskt - pa gott och ont.

nikofransk
2006-10-27
the low pressure system re-pump in the Leman Lake, and hit us just before Chamonix. That is one of the last winters secrets of aravis mountain range.

den oskyldige
den oskyldige (Gäst)
2006-05-29
Grymt ställe, sjukt fin offpist, inga svenskar, tyvärr finns det vissa engelska turister. Jävligt franskt.

Carocero
Carocero (Gäst)
2017-10-10 (Ändrad: 2017-10-10)
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Hem skidorter av de största freeride-mästarna som Candide Thovex, Seb Michaud och Loic Collomb Patton! Ett trevligt ställe att äta, kyla .... fest! Helt nya skidliftar också ... Otillåtliga!


Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer