Lake Louise recensioner

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Lake Louise?
5
4
3
2
1
Alboky
2018-01-29
Utsikterna över de ökända kanadensiska klipporna från där uppe på berget är helt sinnessjukt otroliga. Själva skidsystemet där kändes välorganiserat med fina alternativ på båda pist och offpist. Vi var där under världscupen i störtlopp och super g vilket innebar att berget var överfullt av folk och offpisten var sönderåkta. Gäller alltså att åka under vardagar och helger och att stå längst fram i liftkön när de öppnar liftarna.

Definitivt värt ett besök men se bara till att planera in det smart.


SnowdeBourg
2009-10-25
Parken är helt otroligt, riktigt skön! Backarna är långa med stor variation, finns något för alla. Bra personal och relevanta priser. Gillar hur de delat in backarna i svårighetsgrader, inte alls som i Sverige vilket är bra!

theGimp
2007-04-16
När du står på toppen av Trysil i Norge och tänker "ooh så mycket roligt jag vet inte vad jag skall ta mig till, önskar bara att backarna var längre och fler..." då skall du planera nästa resa till Lake Louise.

Här hittar du lite för hela familjen. Snabba liftar, välpistat, enormt bra park och även fräscha repor för friåkning.

Söker du en ort för längre uppehälle (säsong?) tröttnar man fort dock inte på orten utan på att det faktiskt enbart är familjer i backarna. Få locals som visar dig backtracks, åtminstone är de yttersvåra att få kontakt med eftersom en sådan härlig europeisk tradition som After-ski inte existerar. inget vilt svineri och barbordsdans i pjäxor här. 1730 då liftarna stängt är Lake tomt och inte en pub i sikte.
Men är det en lugn skidsemester man söker är detta ett mecka

Dirtbag
2007-02-16
Lake Louise utses ofta till "Most Scenic Resort" i skidtidningar. Det är ett otroligt vackert område, men det har även andra fördelar. Orten är inte känd för sina enorma snöfall till skillnad från andra ställen i Canada. Fördelen är istället snösäkerheten, då reltivt närliggande ställen i B.C plågas av värme och regn faller det snö i Lake Louise.

Liftarna slutar på hög höjd och även om snön inte alltid är den djupaste så är kvaliteten desto bättre. Torrt och lätt... Åkningen i sig är inte heller så illa, det finns stora öppna ytor, tekniska branter och bra skogsåkning. Fallhöjden är en av de största i Nordamerika och på framsidan är det effektiv åkning rakt ner i fallhöjden.

Parken är en av Canadas bästa, stor och välskött. Det finns fina lodger utspridda över berget och liftarna är nya och effektiva. På baksidan av berget så är liftarna av lite äldre modell men det bidrar till att områdena inte blir sönderåkta eller överbefolkade. Det är också här som den bästa åkningen finns.

Känslan att åka i Lake Louise är väldigt "kanadensisk" om man kan uttrycka sig så. Det är många familjer från Calgary som tar sig hit och det ger en speciell atmosfär. De flesta är duktiga åkare men det är avslappnat och kravlöst.

Lake Louise är kanske inte ett ställe som man lägger en hel säsong på att bara åka i liftarna. Det är mer ett alternativ vid vissa förhållanden. Fördelen men den här delen av Canada är att man snabbt kan ta sig mellan områden med olika väderförhållanden och därför oftast få bra åkning. Turmöjligheterna i närområdet är enorma.

"The Lake" är helt enkelt ett bra berg med bra åkning men kanske väljer man att ta sig till ett annat ställe då temperaturen faller...