Le Massif

Skidorter i Kanada

Snöprognos

 • Torsdag

  1,4 mm regn
  Regnbyar
  14°
  5 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Sol
  10°
  2 m/s
 • Lördag

  4,5 mm regn
  Regnbyar
  14°
  2 m/s
Vad tycker du om Le Massif?
5
4
3
2
1
IT-Milan
2012-11-26
5+ för unik utsikt över St. Lawrence deltat.
Ebb och flod krossar isen hela tiden så vattnet är i kontakt med luften. Iskalla nätter ger då ca 15meter/vinter cumulative.
Åres fallhöjd, ett stenkast från två miljonstäder (undvik lörd/sönd). Diretktbus från Gamla Stan i Quebec City, ca 50 minuter. Anade inte att sådant fanns i Östra Kanada.

Några av ägarna var grundare till Solcirkusen/teatern Circ Du Soleil, en handfull gatugycklare i Montreal, som blivit ett företag med 1500 anställda och turnerar Jorden runt (hoppas det går lika bra för Le Massif ;-) Läs: byggd kring & för sport, hit åker folk inte för att visa upp sina kläder... Landslagscertifierat.

PetGab01
2012-02-05
Hade turen att åka efter en halvmeters dump. Fantastisk utsikt över floden, fortfarande lite av nybyggarkänsla då området ej är särskilt utvecklat än. Bra off-pist bland träden om snön har har fallit. 4 timmar från Montréal, drygt en från Québec. Perfekt för en kort-vecka!

josohl
2007-05-31
Helt ok för en eller några dagar. Bra backar och grym utsikt över St Lawrence floden! Det kan det vara EXTREMT kallt, både i absoluta köldgrader och eftersom floden pumpar in kall fuktig luft. -36 på norska fjället är ingenting i jämförelse med -22, lite vind och fuktig luft i Le Massif, jag har provat båda.
De flesta (alla?) åkare kommer med buss över dagen från Quebec-området. Afterskin var en märklig upplevelse med överförfriskade 50-60 åringar som dansade utan tröjor på borden (vi vill inte se!) och sen åkte alla hem i sina turistbussar kl 17.30.

Pistkarta

Pistkarta Le Massif

Närliggande skidorter

Hemmabacke