Lech - Zürs recensioner

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Lech - Zürs?
5
4
3
2
1
YOnas
2013-04-24
Lech/Zurs är två motstående men sammansatta områden som är en del av Arlberg där ni även finner st Anton och Stuben. Vi var där i mitten av Februari 2013 och fick uppleva både soliga dagar och snöiga dagar med riktigt dåligt sikt och flatljus.

Vi försökte åka så mycket offpist vi kunde och Lech/Zurs var definitivt favoriten! Zurs erbjuder stora ytor att åka på för dagarna med bra sikt och i Lech hittade vi lättillgängliga skogsåk när sikten var sämre. (Fantastisk skog kring liften ZUG!)

Förutom de uppenbara åken finns det fantastiskt många fina ställen att nå om man skråar kring rätt krön eller tar sig genom rätt skogsdunge! Vill dock varna för att du lika gärna kan hamna på en klippkant eller annat utsatt område. Vi hyrde faktiskt en guide där och det var verkligen värt pengarna!
Vi åkte ospårat hela dagen på ställen vi aldrig annars hade hittat! Framför allt får man med sig någon som vet vilka ställen som är mest utsatta för laviner vilket kändes tryggt. Dessutom får man låna ABS ryggor.

Ett tipps är att kolla in whiteguides-skiing.com. Där jobbar de mest erfarna och högst utbildade guiderna och skidlärarna som egenföretagare fast under ett och samma namn.

Lech blev nyligen utnämnt till den dyraste orten i hela Europa när det gäller boende. Vi hyrde bil och pendlade istället från betydligt billigare boenden nere i dalgångarna. Förutom att vara billigare fick vi ju dessutom större valmöjligheter när det gäller skidorter men vi fick alla vårt livs bästa åkning i Lech/Zurs. Åk dit!

KNOBE
2007-05-30
Det var som sommar på flygfältet, var lite osäker om läget där.
Desto längre vi åkte med buss, desto mer snö.
När vi äntligen kom till byn, som ligger ca 1400 över havshöjden) såg jag att de var mera vinter aktigt där. ganska lite snö i byn, men det kom ca 30 cm mera under veckan.
Ett ställe för rika turister, i varjefall Oberlech. Backorna var härliga, men stället var lite litet, men jag gillade det massor! St. Anton hade så lite snö så dom hade inte någon park, men Lech var enda stället i Arlberg som hade en park. Gillade parken, men det vore schysst om pipen vore öppen!
Tyckte verkligen mycket om utsikterna i Lech, maten var god och det var fint.
Synd att St. Anton hade mycket mera jibb-butiker, köpte en 4FRNT keps från en grymm butik där i byn. Men snöläget var mycket bättre i Lech än i St. Anton, p.g.a Lech är högre uppe. Jag gillade verkligen den resan, far dit!! FinFint ställe! Absolut 5

Eric
Eric (Gäst)
2006-10-05
Jag har mer eller mindre växt upp i Zürs, och är nu förtiden skidlärare där pa mina lov. Jag bor i Schweiz, och har akt pa mange ställen i centrala Europa, fast inget kann gemföras med Zürs. Zürs är ett ställe som är mysigt fast samtidigt väldig bra skidakning. Offpist i Zürs är mycket bättre än i Lech för att det ligger högre upp. Zürs har en väl funktionerande infrastruktur, sa att man slipper kö. Om man tröttnar pa skidakningen i Zürs kann man aka över till Lech, och sen även tillbaks (den sa kallade "Weisse Ring). För en liten by som Zürs är festerna väldigt bra. Med house och pop musik clubs som vernissage, till eleganta lounger som Zürsl. Visst är Après-Skin inte sa bra i Zürs fast samtidigt tar det ju bara ett par minuter med taxi till Lech. Hotelen är fräscha med god mat. Väldig bra skidakning.

Eric

CrazyCia
2004-02-29
Blev först lite sur för att jag inte hittade jobb i St Anton by utan var tvungen att dra hit...den surheten varade inte länge!
I Lech/Zürs hänger mest rika turister som inte har vett att utnyttja den bästa åkningen. Det är sällan långa liftköer, bra snö får ligga orört hyffsat länge, i Lech finns en pipe som shapas regelbundet (finns så vitt jag kan minnas ingen i StAnton...)till puder-Mekkat Stuben tar man sig lätt, byarna ligger ganska högt och snön ligger kvar länge, det finns bra åk bara några hike-minuter från pisterna...
...enda nackdelen är väl att partyt inte är lika vilt som i StAnton...
...men det kompenseras av att gänget av säsongare blir ganska tight eftersom orten är mindre.

Sanna
Sanna (Gäst)
2000-09-14
I Lech finns åkning för de allra flesta, nybörjare som extreamåkare och det är snösäkert. Puder i oändlighet och inte många offpiståkare som kör upp det. Det kan finnas orörda delar i flera dagar efter nederbörd. Det finns två berg att åka på och man kan ta sig till garnnbyn Zurs på skidor, där backarna är lite längre och brantare. Bra med hopp och en halfpipe för snowboardare. Tyvärr inte många telemarkare. Inte långa liftköer.
Mat: Casarole
Sköna ställen: Arkiw-Italiener, FUX-Bar
I backen: Burg

/Servus

"Rookie" Hellskier (Gäst)
2000-08-07
Om du åker till St Anton, åk i backarna vid byn max en dag och bege dig sedan för guds skull till de närbelägna orterna Zürs och Lech (det går bussar)! Dessa orter har allt! Oändligt med snö (mest nederbörd i hela alperna!), lagom lite folk, grymt bra offpist, långa varierande pister och snygga schi-hazels! Parta loss gör man dock bäst i St Anton! Herrlicher bier und pulverschnee!

HawkMan
HawkMan (Gäst)
1999-12-13
Otrligt bra offpist om man bara tar sig tid att titta på pistkartan, bara att gå ca 10 min och det man finner är stora feta massor av puder, stirfall, stirloch och wasserfall är några av de bättre. På skugg sidorna finns det puder i flera veckor efter snöfall.
Boende Hause Myle, Hause Lugi är de billigaste. BLEIB GEIL