Lech recensioner

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Lech?
5
4
3
2
1
Karin
Karin (Gäst)
2017-12-29
Med få transportsträckor, mycket varierande pister, effektivt liftsystem och få ankarliftar är det ett mycket bra skidsystem. Sedan är det bra restauranger i backen och ett afterski-utbud för olika målgrupper :)

hammarling
2016-04-26
Lech har med sina 1450 möh goda sön- och solförhållanden. Snöförhållandena var goda och under en av nätterna föll det ca 10 cm snö. Utanför pisterna var snön hårt pressad. Därför blev det enbart åkning i pisterna. Det var soligt väder nästan alla dagarna under veckan som jag var där. Vecka 11 som var en vecka före påsk gjorde att det var många besökare och fler kom när jag lämnade orten.

Lech består skidsystemen Lech, Zurz, Schöcken och Warth. Dessutom kan man lösa liftkort för att kunna åka även i grannorten St. Antons skidsystem, med sina delsystem St. Christoph och Stuben. Vilket jag gjorde under en dag. Till säsongen 2016-2017 kommer en gondol knyta ihop systemen mellan Trittkopf i Lech och Valluga i St. Anton. Lech och St. Anton blir därmed ett enda stort system. Troligen det största skidsystemet i hela Österrike!

Från Lech går två gondoler upp till berget Rutikopf 2362 möh som ger en möjlighet att åka i en cirkel och komma tillbaka till Lech via Zurs, och om man så önskar med en längre väg via Zug. Från Rutikopf finns några ski route och en lång blå pist till Trittalp 2423 möh, som har ett par trevliga röda pister.

Zurs har trevliga pister på båda sidor om sig. Själva orten är en one horse town med några stora internationella hotell längs huvudgatan. Zurs huvudsystem finns på den västra sidan om orten upp till Madloch Joch 2438 möh och till Muggengrat2450 möh. Blandat med blå och röda pister. Här finns det möjligheter till offpiståkning.

Till delarna Schöcken och Wart som är lägre belägna än Lech finns en lång lift, som har både en ägg- och en sittlift i samma lift! Wart har flera svarta pister och en del offpistmöjligheter medan Schöcken är flackare.

De flesta restaurangerna är trevliga men särskilt Tritalm i Zurs, Balmalp i Zug och ett antal rätt exklusiva i restauranger i Oberlech. Lech som ort har en patina av elegans. Det finns ett mindre varuhus som heter Strolz Sport & Mode med goda shoppingmöjligheter. Strolts har förövriget flera butiker i Lech. Orten är den klart mest exklusiva orten jag har besökt i Österrike. I synnerhet Oberlech. Lech är ett stillsamt ställe då vägen avstängd över passet under vintern och orten blir en återvändsgränd. Därför är det lite biltrafik längs huvudgatan. Goda kommunikationer finns med postbuss till järnvägsstationen i Langen.

Sammanfattningsvis är Lech vackert, sol- och snösäkert. Anpassat för all skidåkning med mestadels medelsvår åkning. Exklusivt och gemytligt men till en högre kostnad. Ett fartfyllt afterski finns men nattlivet består främst av trevliga restauranger. De österrikiska besökarna kommer främst från Voralberg och de utländska gästerna från främst Storbritannien och Tyskland. Av Börje Hammarling.

lech local
lech local (Gäst)
2006-12-28
come and visit the best of dadees austrian powder resort,too much to ride in two weeks,or months.
cliffs,steep powder chutes,endless powderfields and a snowconsistancy like no other resort in the european alps.
do like jon olson does,or stian hagen and come visit our powderfields!
you wont regret,promise.make shure to come februar or march,best snow all season,for shure.
so long swedes,
a biiig hang loose from austria!
and dont be dissapointed,the park sucks as,if you got kids,the park is just cool for them,but its about the freeriding here!

N/A
2006-08-09
2006 var mitt 19:onde år i Lech.
Har blivit så därför att min pappa tagit med min familj till Lech så länge jag kan minnas. (& även liftvakterna, de känner igen mig år efter år!)
Pappa själv har säkert åkt i Lech minst 40 år. (Min pappa fyller 70 i Januari 2007 :D)
Så varje år i Januari, oftast v. 4 eller 5 har vi åkt, bra snö, bra väder, lagom kallt och inga liftköer! :) Man vill liksom inte stå för länge i köer för att komma ut i pisten en vacker vinterdag med strålande sol och nysnö!

Nu har jag tänkt göra min första säsong, då jag längtat efter det i snart 2 års tid, är nämligen äntligen klar med skolan och en 2-årig KY utbildning inom reklam och marknadsföring i Göteborg.

Funderat på St Anton, men vid närmare eftertanke så blir det antagligen Lech, eftersom jag vill lära mig mer tyska, ha go åkning, inte för mycket trängsel och inte alltför många svenskar :P
Vi svenskar har en tendens att vilja vara tillsammans, lite som i sällskapsresan ;D Och det är inte bara vi svenskar, utan de flesta folkgrupper.. Se bara på kineserna! :P

Mankan ju alltid ändra sig när det gäller alpby, man kan ju åka och hälsa på i St Anton om man vill festa till det när man är ledig t.ex.
Visst, det är lite mer "rikemansfolk" i Lech, men gillar stämningen i byn, de flesta är vänliga och charmiga.

Skidor är min specialite, när jag skulle försöka mig på bräda för några år sen höll jag seriöst på att slå ihjäl mig, jag menar, en bräda, istället för 2 plankor! Som sagt, inte riktigt min grej, men brorsan som fyller 17 i oktober är grym på bräda!

Yes, så vi kanske ses i backen, eller på någon afterski i Lech till säsongen 2006/2007?

Må gott!

CaLle_PoNkeN
2006-08-02
Leach är ju fan bäst bra park o Helt underbara off pister nästan inge sten bara bra drops o alltid bra puder ÅK DIT sejjer jag bara nt mkt folk bara massa rikqa snubbar som går runt i päls o då får man ju alla backar för sig själv :D as bra ju alla 5 sakerna finns där 1. mysig stad 2. bra off pist åkning 3. bra affärer 4. goda resturanger 5. Soft folk :D enligt min åsikt är leach den bästa skid orten jag har varit på x)

Helen Andersson
Helen Andersson (Gäst)
2006-01-25
I Lech är det SÅ SJUKT bra åkning.
Var där förra säsongen och hade en otrolig vinter. Det finns oerhörda mängder av puder att finna även om det så gått 1 vecka sen det dumpat. Kom precis hem efter en kort semester i mitt kära Lech och jag bara drömmer om när jag drar dit snart igen. Ta chansen och utforska Stuben, grymma offpiståk. Inte nog med att det är en himmelsk puderhåla, vill du ha en park av kvalitet så finns det med.
Inget att orda om. LECH ÄR LIVET.
Och som tidigare nämts så e det inte en partyscen som i st Anton men ack va kul det e. Crewet är helbra, suverän sammanhållning, inte mycket svenskar som sagt, men dock så många andra underbara människor.

N/A
(Gäst)
2005-06-30
Så sant som det är sagt...i lech finner du en heeel del päls!!! Men åkningen är grym!!
Sjukt mycket puder och även en schysst park som många andra ofta kommer och lånar. Visst finns det party här, bara att man är lite tightare med resten av säsongarna istllet för att hänga med bara svenskar. säsongarna här är från hela världen och det är en oerhört schysst gemenskap. För övrigt ligger ju lech lite högre än anton så när snön är borta där är parken som hetast här!!

Peter
Peter (Gäst)
2004-09-30
Måste bara klaga lite på föregående recension.
Du har helt rätt att det finns MYCKET pälsar och mindre Gore-tex där. Det är inte samma uteliv som t.ex i St Anton. Men säsongare som har varit här en gång kommer oftast tillbaka. Känner många som varit i St Anton och säsongat innan, men som har bytt till Lech p.g.a att det är inte svenskar vart man än vänder sig och för att åkningen är så mycket bättre här. Om man mest är ute efter festandet så ska man absolut åka till St Anton, men om man åker iväg för skidåkningen så ska man till Lech.

P_G
2003-04-07
Det är ju samma typ av berg som i anton eftersom det ligger i arlberg. Dock är åkningen mycket lamare....
För övrigt är det vanligare med päls än med gore-tex vilket säger rätt mycket om personerna som är där. Byn är trevlig även om människorna är allt annat än skidåkare. Jag skulle inte bli förvånad om typ hälften av dem aldrig åker....
Men eftersom det är så många som inte åker eller som åker dåligt så har man ingen konkurrens om pudret

Peter
Peter (Gäst)
2019-11-25
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Lech är bara helt dyr. Problemet är de föråldrade hissarna som regelbundet leder till långa väntetider. De som stannar längre borde definitivt boka ett billigt boende i Warth-Schröcken eller St. Anton och sedan köra till Lech med det sammankopplade systemet. Området i sig är naturligtvis bra för freeriders, men pris-prestanda är ett skämt. På turistbyrån vet ingen.