Les Contamines

Skidorter i Frankrike
Liftar (0/25)
Nedfarter (0/48)

Snöprognos

 • Måndag

  9,2 cm snö
  Lätt snöfall / sol
  -5°
  3 m/s
 • Tisdag

  0,1 cm snö
  Sol
  -5°
  1 m/s
 • Onsdag

  0,3 cm snö
  Halvklart
  -5°
  1 m/s
Vad tycker du om Les Contamines?
5
4
3
2
1
Åsa Wiklund
Åsa Wiklund (Gäst)
2018-12-07
Besökte Les Contamines i februari 2108. Kom fram i strilande regn och möttes av en pisttavla med röda lampor överallt - jag ville bara gråta. Trodde inte detta var möjligt. Tjejen i luckan upplyste om att det skulle klarna nästa dag...
...vaknade följande dag till smällar från lavinsprängning, strålande sol och gröna lampor!
Reste i hembyggd husbil och fick parkera gratis bakom kabinbanan, med tillgång till toa dygnet runt. Ski in/ski out, budgetvarianten. Har alltså ingen aning om priser på boende.
Bra, varierad skidåkning, mycket snö, trevligt folk. Finns backar för de flesta, långa backar, många liftar gjorde att det aldrig blev trångt, tvärtom! Dyr mat i backen, men prisvärt nere i byn - som är skönt avslappnad. En plats jag gärna återvänder till!

Henrik
Henrik (Gäst)
2016-01-25
Ett mindre, gemytligt och billigare alternativ till de stora skidorterna i regionen. Rekommenderas för medelgoda åkare och "off-pistare" som värdesätter vacker natur och en fridfull stämning. Fantastisk utsikt mot Mont Blanc och varierad terräng, nästan magisk miljö uppe på toppen. I den trevliga byn finns en del sportbutiker, matbutiker och annat. Inga nattklubbar och ett begränsat utbud av restauranger som mest serverar traditionell mat. Boendeutbudet består mest av privata lägenheter som hyrs ut via turistbyrån. Vi bokade ett prisvärt paket med boende och liftkort och var mycket nöjda med lägenheten och servicen från turistbyrån. För transfer från flygplatsen rekommenderas buss som stannar utanför turistbyrån - ca halva priset mot privat transfer. Transfern tar ca 1,5 - 2 timmar. Liftsystemet och skidåkningen går ju inte att jämföra med Chamonix, men ändå helt okej för priset. Mycket off-pist och en hel del blå pister, dock med inslag av branta partier och snabba väderomslag så jag skulle inte beskriva orten som särskilt nybörjarvänlig. Det är inga stora avstånd i Les Contamines så man kan bo nästan var som helst och det är tyst i centrum på nätterna. Ski-shuttlen tar några minuter från byns centrum. Vill man uppleva mer är det bara att ta sig till någon närliggande ort. Bussen till Saint-Gervais tar ca 20 minuter och där är utbudet större. Chamonix ligger ca 1 timme bort.

2006-05-29
Var i Les Contamines under Världscupen i Halfpipe och oturligt nog låg pipen i Barnbacken, vilket gjorde att man missade resten av berget.
Bra på det viset om man gillar åka pipe är det lätt att hika och det värsta väderet brukar inte leta sej så långt ner o demolera pipen :)
Men byn är fruktansvärt liten och bonnig.

Annars då....?

Pipen = Världsklass!

ville horn
ville horn (Gäst)
2001-06-28
jag ahr bott i schweiz i 4 år och hunnit med att åka i de flesta skidorterna i alperna och jag tycke att LES CONTAMINNES är en grym skid ort( med tanke på dess storlek) där man kan åka ospårat i flera dagar efter ny snö, och detta brevid pisten. Detta är pg.a att alla franska pensionärer hänger här och inte använder sig av pudret. Det finns dock inte mycket uteliv och byn är väldigt liten.

tobias olsson
tobias olsson (Gäst)
2000-12-06
jag tycker det är en bra skid ort. men eftersom det var första gången . så har jag inte mycket att gämföra med.

Matts
Matts (Gäst)
2000-01-27
Det här är nog en väldigt underskattad skidort som ligger precis bakom Chamonix/Mont Blanc. Väldigt stora ytor med varierad teräng. Får dessutom oftast mycket snö. Klättra 20 min och få närmare 1000 fallhöjdsmeter bra offpist.

Mest populära foto

Åkare: Knut Bendik, Björn Mogensen Foto: Filip Jacobson

Pistkarta

Pistkarta Les Contamines

Hemmabacke