Litsbacken recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Litsbacken?
5
4
3
2
1
Morgan Nielsen
Morgan Nielsen (Gäst)
2009-02-11
Litsbacken är en underbar backe om man har små barn. Men även för vuxna är den helt OK. Det är inte så att man som vuxen löser ett säsongskort och åker varje helg. Men den är helt klart värd ett besök. Jag håller dessutom med Maria om att den är otroligt mysig på kvällen. Som barn bodde jag nästan i backen på vintrarna och jag åker fortfarande där ibland med min 4 åriga son. Kanonbra att Östersunds kommun har beslutat att investera i bl.a. snökanoner. Är det något som varit dåligt är det den stora ovissheten om när backen öppnar och när den tvingas stänga. Dåliga vintrar har den bara varit öppen några månader och då har dessutom marken synats på en del ställen.

Åker man ända från stockholm för att åka i backen är det knappast den det är fel på..... det verkar som om man har en hel del pommes frites som ligger utanför tallriken då......

virran-dunken
2006-01-03
Litsbacken = bästa backen i lit iaf, håller med wolan om stängningen eftersom backen e ASBRA!!!
Synd att det inte finns några snökanoner, därför att det behövs minst 40 cm för att backen ska öppna. Men backen e bättre än GB i Ö-sund. Men det skulle ha varit lite mera hopp såklart.

petter persson
petter persson (Gäst)
2005-04-22
det är en finn bra backe som är bra för nybörjare.Men andra som gillar att hoppa och åka puder så om du vill hoppa så får du ett bra hopp mitt i backen och det är inte så farligt stort. Men vill du åka puder så kan du ju dra till 2 olika hyggen ett ligger vid backen man får ta en liten skogsväg ditt sen är du där det är ganska bra ställe...Men sen finns det ett till det ligger en bit i från så när du lämnar liften så går du typ 250 meter till höger sen har du kommit till ett grymt ställe en massa små gupp överallt med en del puder snö...

Maria
Maria (Gäst)
2005-04-11
Ja, att åka från ända Stockholm enkom var väl att ta i, men värdelös är den verkligen inte!!! För en utflyttad Litstjej som i stort sett växt upp i denna backe är det himla trist att få höra så mycket dåligt! Måste ha varit en dålig dag!

Det är i sanning en backe som är väl värd att åka i en kväll (kvällsåkningen är dödsmysig!) eller en helgdag. Om man jämför med Gustavsbergsbacken i Ö-sund är Litsbacken en bra backe för hela familjen där alla kan åka överallt. Dessutom är den inte avstängd för slalomträning stup i ett.

Slutsats: Ingen spännande backe, men bra att träna carvingsvängar i bra pistad backe ett par gånger i veckan. Trevlig backe! Eftersom det oftast inte är några köer får man mycket skidåkning per gång! Rekommenderas om man inte har så mycket tid att åka fram och åter till fjällen, men ändå har lite tid över!

Erik Stenberg
Erik Stenberg (Gäst)
2005-04-07
värdelös backe, kan inte bli mycket sämre, platt i början men lite skogsåkning för dom minsta. i slutet blire det lite brant en stund men där är det massa ungar som byggt hopp så det är ändå värdelöst att åka där. Kan inte bli mycket sämre backe. Åkta ända från stockholm bara för att jag hört så mycket bra om Litsbacken, upptäckte sedan att den var riktigt värdelös ås jag råder ingen att åka dit.

Wolan
2005-03-23
skön backe! nära östersund synd bara att den alltid är stägnings hotad... den hade vart mycket bättre om dom hade fått ditt snö kanoner och några hopp
bra alternativ till gb