Ljungdalsberget recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ljungdalsberget?
5
4
3
2
1
Perfekt påsk
Perfekt påsk (Gäst)
2019-04-22
Helt fantastiskt inga köer i liften, båda barnen lärde sig att åka nedför med en skidlärare som tog sig an barnen en och en. Känslan av nypistad backe även efter lunch. Skoterleder överallt och lugnt och skönt en riktig pärla.

Ninni Brink
Ninni Brink (Gäst)
2019-04-13
Ljungdalen. ? Om du vill ha en lugn skidsemester utan köer. Perfekta backar när barnen var små att börja med. Har både bott på lägenhetshotellet + stuga .
Vill du inte trängas med folk, köa och få fjällkänslan så åk till Ljungdalen.

Fredrik
Fredrik (Gäst)
2018-01-25
Bra: Lugnt å lite folk, dvs inga köer. Skön avslappnad stämning bland de som jobbar. Skidskolan var typ med 1-2 elever. Perfekt för att lära sig åka. Dock så är det svårt att ta sig till gröna liften men i skidskolan körde de upp min son med skoter. Det var nog häftigare än att åka nedför :-) I fjälliften vid Torkilsstöten hittar man en liten släplift upp på fjället med en massa möjligheter till offpist. Fick ett par härliga åk där. Därifrån är det lätt att ta sig upp på kalfjället för turåkning med fantastisk utsikt över Helags. Upp mot torkilstöten finns också en fin slinga med preparerade längdspår i fin fjällterräng.

Sämre: Utbudet på restauranger är skralt. Pensionat Helags ska ha öppet denna säsong hoppas på det!

Ljungdalen är ett litet ställe som ligger lite avsides och står sig inte mot större etablerade stället som Åre/Sälen/Idre/Ramundberget men vinner i längden på det orörda och avslappnade.

Jakob Länje
Jakob Länje (Gäst)
2015-01-07
Ett av de sämre skidområden jag varit på. En liten håla som är krånglig att ta sig till och svår att anpassa sig till. Liftsystemet är av låg rang med en enda gammal sittlift som harvar sig upp till toppen. Dessutom fanns det ingen snö när vi var här och liften var bara öppen första dagen.
Vi bodde i det nya lägenhetshotellet som var helt okej. Rent och fräscht men ingen myskänsla och heller ingen bastu eller diskmaskin vilket drar ner betyget. Dessutom var man tvungen att åka upp för en väldigt brant backe för att komma till lägenheterna och bilarna klarade knappt att ta sig upp. Vi var tvungna att lasta ur allt bagage och köra upp det med skoter för att sedan kunna köra upp bilarna olastade...
Det är förvisso ganska nära till Funäsdalen härifrån (4,2 mil) men denna väg går uppe på fjället och är extremt väderkänslig. Detta var något vi fick erfara då vi skulle byta stuga och åka vidare till Tänndalen. Den dagen blåste det mycket vilket gjorde att vägen över Flatruet var stängd. Detta gjorde att vi fick ta en omväg på 20 mil och ca 5 timmar. Alltså är ljungdalen inte vidare lättillgängligt.
Sammanfattningsvis kan sägas att om det är mycket snö kan området vara okej. Men verkligen inget som jag rekommenderar. Om du kan, åk någon annanstans!

Tore Rönnewall
Tore Rönnewall (Gäst)
2009-02-10
Hej vad roligt att ni hittat till Ljungdalen !
Vi kallar "hotellet" för lägenhetshotell det är andra som kallar det för hotellet.
Vi har också upptäckt att halfpipen inte är särskilt lyckad och kommer att göra om den till park.
Välkomna önskar Lena och Tore med personal !

Besviken
Besviken (Gäst)
2008-07-28
Ljungdalen har länge varit i behov av ett riktigt hotell. Nu när Ljungdalsberget har nya ägare och de har gått ut och marknadsfört att de byggt ett nytt hotell, blir jag mycket besviken när det faktiskt endast är ett gäng lägenheter som man satt upp i bacekn och sedan kallar för hotell. "Hotellet" ser dessutom ut som ett gäng ihopsnickarade baracker och det har ganska låg standard. Ingen öppen spis eller bastu i lägenehetrna tillexempel. Givetvis behöver byn fler bäddar och lägenheter i anslutning till backen tycker jag inte är någon dum idé. Men marknadsför då inte dessa som hotell- för det är det deffentivit inte!

Pendejo
Pendejo (Gäst)
2008-02-14
Hej!

Var i Ljungdalen och Dunsjöliften v.3 -08. Kalasmycket med snö, opistat och ensamma i hela liftsystemet. De öppnade liften för bara två pers, ojojoj va najs. De växer i mycket maklig takt, men är helt ok. En liten pärla om du inte saknar röj-afterskiin.

Det är låg beläggning åtminstone upp till vecka 7 då sportlov börjar. From då kommer det nybyggda hotellet i backen att vara fullbelagt.

Håller dock med tidigare skrivare, skrota halfpipen och bygg något roligare.

En femma för djupsnön.

NIssemeningentomte
NIssemeningentomte (Gäst)
2006-08-02
Ett lungt och bra ställe inga köer, backarna är hel OK. Kan verkligen rekomenderas för er som vill åka skidor och inte tillbringa tiden i liftköer

Easy360s
2006-01-03
Hej..

Nu har liften rustats upp för 500000 kr
och serveringen håller på att byggas ut..

Så småning om ska ett hotell byggas för 15 milj..

Hoppas det kommer att bli bra..

dom planerar att öppna på julaffton men vi får se.
Det har ju inte kommit så såec mkt snö.. 3-4 deci kanske :S

/Jenz

neme85
neme85 (Gäst)
2005-11-08
Älskar Ljungdalen, lungt, inte så många människor som verkar veta om stället. Lite tråkigt att det inte finns så många backar dock.