Recensioner om Lofoten

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Lofoten?
5
4
3
2
1
WITMatrix
2007-08-29
Først och fræmst! Du åker inte till Lofoten før att åka lift, hær ær du sjælv som får gå uppfør. Med kombinationen av terræng, utsikt och goda snøførhållanden så ær det få platser som øvertræffar Lofoten!

Bodde i Lofoten under sæsong 06/07, en sæsong som sægs vara den bæsta på øver 10 år. Åkte inte en enda topptur i dålig snø och hade runt 60 dagar på skidor. Men som sagt, det kan regna...något det gør ofta!

Dagar då det ær nysnø och du planerar och gå en av dom mest populæra turerna utanfør Svolvær, Småtindan, så får du rækna med att både locals och elever från Lofoten Folkehøyskole ær med och slåss o bæsta snøn. Men frukta ej, hær finns så det ræcker och blir øver ændå! :)

Kan rekkomendera http://www.lofotelemark.com/ før några turbeskrivelser.

David Ljungros
David Ljungros (Gäst)
2007-05-30
Har bott 6,5 år i Stamsund, mitt i Lofoten. Det är en bra backe där, 1700 meter nerfart...med en fantastisk utsikt !! Världsstjärnorna i snowboard är där varje år å kör The Arctic Challenge.
Själv jagade jag mest ripor i fjällen...

David

www.stamsund.no

joskim
2006-08-02
Bodde i Kabelvåg fra august 05 til mai 06. Vinteren 2006 var dessverre dårligere enn vanlig, så det ble ikke så mange dager med gode snøforhold som jeg hadde håpet på. Det er ofte mange plussgrader og regn over lengre perioder, så snøen kan rett og slett regne helt bort midt på vinteren. Hadde dog 5-6 dager med knallgod snø i Lofoten, og 10 dager ved Narvik (lenger inn) i løpet av sesongen.
Det er skitrekk i Stamsund og Svolvær. Prøvde ikke noen av de, faktisk tror jeg ikke heisen i Svolvær ble kjørt en eneste dag i løpet av hele vinteren..
Er man heldig med snøen, og det er god sikt, kan man få fantastiske turer i Lofoten. Dette er et ekstremt alpint område. Anbefaler en tur opp på Geitgaljen og Higravtind (de to høyeste toppene i Lofoten). Derifra har man utsikt til flere spisse topper enn man kan telle!
Velger å gi en 4'er, selv om vinteren altså ikke er til å stole på i Lofoten. Terrenget er det ingenting å si på!

Bronkenstein
2006-05-17
Jag och en kompis åkte på en liten roadtripp genom Lofoten för att gå några toppturer över Påsken. Vädret lyckades vi pricka in totalt. Klarblå himmel och satrålande sol alla dagar. Vi tog färja till Svolvær och åkte ut till Å ganska sent den första kvällen. Därifrån körde vi inåt (mot Narvik) och stannade där vi hittade fina fjäll att bestiga. Vi bodde i min bil längs vägen, men det finns många campingplatser och vandrarhem.

Tack vare vädret blev det här några sjukt bra dagar. Antalet fjäll och möjliga toppturer verkar näst in till obegränsat... i alla fall om man är här i endast 5 dagar... Jag tror helt säkert att jag kommer återvända till den här otroligt vackra platsen igen och rekomenderar starkt ett besök om du aldrig varit här.
Fjällen i Lofoten är en av de vackraste platser du kan tänka dig för skidåkning!!!
Ta dig gärna tid att åka ända till Å och njuta av hela Lofoten. Fina turer i Närheten av Å är bl.a. Hermandalstinden eller Munkan. Vi var uppe på den senare... Annars erbjuder området runt Kabelvåg och Svolvær många möjligheter.

Ola
Ola (Gäst)
2006-03-26
Lofoten är vilt, vackert och väldigt väderavhängigt. Har man tur med väder så är det bästa som finns, och har man otur så är allt grått, blött och utan sikt. Det finns mer än en turist som bara har sett några meter upp på fjällsidorna när de åker därifrån...

Bra topptursmöjligheter(finns en lift i Stamsund, har inte prövat den), från lättsamma toppturer till rännor och projekt för dem som är ute efter en utmaning. Har erfarenhet från trakterna kring Henningsvær, Kabelvåg, Svolvær og här finns det mycket att ta av.
Jag är i Lofoten på påskledigheterna, och på bra dagar kan en nordsida vara puder och en sydsida slush. Abret är att närheten till havet och växlande väder kan förvandla en fin pudersida till genomslagsföre på en dag. Snön blir ofta transformerad ganska snabbt pga av närheten till hav.

Relativt lätt att komma till Lofoten och finna information då Lofoten är ett stort turistmål. Hurtigrut, snabbåt, färga eller flyg direkt till Svolvær. Nordnorsk klätterskola i Henningsvær är nog dem som har bäst kontrol på fjäll/turer/etc om jag ska drista mig till ett råd för boende.

När Lofoten är bra så är det bäst. Hav, fjäll med snö ner i saltvattnet och Sverige bland fjällen på andra sidan Vestfjorden. Vackert så det gör ont och skidåkning som är på sitt bästa om man träffar rätt. (Ja, jag är frälst)

Mattias Magnusson
Mattias Magnusson (Gäst)
2004-10-17
OM Du kan tänka Dig en liftfri vecka... Rekommenderar sajten nordnorskklatreskole.no. Har
toppturer som räcker för en vecka. Åk i mars-tidigt april då snön är bäst o vädret stabilt. Högsta topptur Geitgaljetind ca 1100möh o Du åker till havsnivå. Enorma vyer o orört överallt. Ngt alla bör pröva once in a lifetime, dock med guide då lite förrädiskt pga ibland skiftande väderförhållanden. Billiga priser inkl halvpens.+ guide.