Madarao recensioner

Skidorter i Japan
Vad tycker du om Madarao?
5
4
3
2
1
Bultfeber
2019-02-21 (Ändrad: 2019-02-21)
Liten men inte en för liten ort för några dagars skidåkning. Men som alltid beror det på hur mycket nysnö det kommer. Lite folk på vardagarna och lite konkursen om lössnön. Sitter ihop med Tangram och se till att ni köper liftkort för bägge om ni skall åka på baksidans offpist annars så blir det till att gå långt om man väljer att åka åt det hållet. För det vill man.
Skogen är oftast gles i jämn lutning.
Det finns inga direkta affärer i och vid skidsystemet men bussar går regelbundet ner till stan och stannar vid en stor affär vid centralstationen.

Faeskmas
2017-12-01
Otippat bra för en så liten skidort! Spenderade 3 veckor i Myoko och passade på att glida över till Madarao på en dagstur (enklaste sättet att ta sig dit från Myoko är med bil, ca 45min). Finns flera nedfarter som alltid lämnas opistade, dessa var ganska uppåkta när vi kom dit (det hade snöat ett par dm dagen innan). Möjligheten till bra och lättillgänglig sidecountry där det är lätt att hitta spårlös snö, även dagen efter ett dump, gör att det lilla berget känns mycket större. Lutningen på berget är mer stadig än på många japanska skidorter, inte så mkt transportsträckor, även om det flackar av lite mot slutet. Liftarna består av stolsliftar, några av dem klassiska japanska enmannastolar.

För att nå till sidecountry får man gå en mkt kort bit från högsta liften, kanske 20-50m, och sedan glida längs en kam i ca 50-300m. Längs kammen är det bara att välja vart man vill åka ner och det som väntar är underbar trädskidåkning med mer eller mindre stadig lutning ända ner till man kommer till bilvägen. Väl nere får man traska ca 300-500m längs vägen tills man kommer tillbaks till liftarna igen, men det är det väl värt!