Madonna di Campiglio recensioner

Skidorter i Italien
Vad tycker du om Madonna di Campiglio?
5
4
3
2
1
Linda Olsson
Linda Olsson (Gäst)
2019-02-21
Alldeles fullt med folk i backarna och de saknar helt skidvett! Kör nästan över ens skidor. Usch!

lanne
2017-12-14
Härlig skidort för den som vill ha bra härlig åkning och äta gott på kvällen. Varför jag inte ger orten 5 stjärnor är för den saknar den typ av afterski jag söker. Med 2 säsonger i St Anton (afterskins huvudstad) så är man bortskämd. Det finns såklart ställen att sätta sig och ta en öl och lyssna på go musik, men saknade pjäxdans på borden!

Annelie Hammarquist
Annelie Hammarquist (Gäst)
2017-11-11
Superbra

Jonas Mellberg
Jonas Mellberg (Gäst)
2016-03-18
Var där vecka 8 2016, viss snöbrist i terrängen men i pisterna fanns det gott om snö. skidåkningen kan ske i alla väderstreck, pisterna är välskötta och varje morgon var det fin manchester. På de flesta ställena är det moderna liftar, men vissa tider på dygnet blir det flaskhalsar och viss väntan.
Tycker att det finns möjligheter för barnfamiljer och vuxna att trivas i detta skidområde. En del svarta backar är bra lutning på exempelvis från Monte Spinale ned mot Madonna, samt Tulot 2600m lång pist med 900 m fallhöjd, den leder ned mot grannbyn Pinzolo.
Andra skidåkare i backen bör man inte åka för nära, tittar sällan upp utan svänger mycket oberäkneligt, flera krockar hände i vårt sällskap innan vi förstod att hålla dubbelt avstånd.....
Vi bodde i en by Comezzadura och besökte aldrig byn Madonna di Campiglio således kan jag inte ge någon recension av nattliv etc.
Åker gärna dit igen.

hammarling
2012-04-02
Jag besökte Madonna di Campilio vecka 12 år 2012 för att träna offpist. Våren hade kommit och det var barmark på orten och i skogen. Snöblandat regn i två dagar och sedan solsken. Första dagens åkning var på bergen Pradalago och Cinque Lagiu. Ganska trevliga och enkla pister. Pradalagos svarta pist nr 6 är den som var bäst. Den svarta World Cup pisten nr 3 var avstängd. Doss del Sabion under den andra dagen hade samma sorts pister. Finns säkert möjligheter till offpist om tillgången på snö är bättre. Tredje dagen var det upp till Passo Grostè som är den högsta punkten med 2 444 m ö h. Monte Spinales svarta nr 25 var dock avstängd, men det borde vara den bästa pisten i hela systemet. Började med snöblandat regn och dålig sikt för att efter en långlunch bli 10-15 cm nysnö och solsken. Alla pisterna var helt plötsligt gudomliga att åka i. Under natten kom det ytterligare snö och jag var uppe med första liften till Passo Grostè. Här på orten var åkarna inte så inriktade på offpist, så det var helt orörd snö vid sidan av alla pisterna. Ett bra offpistområde är under berget Petra Grande ner till Dosson di Vagliana. Ortsborna kalla det för Icy Valley. Området vid pist 18 i riktning till orten var också bra. Nästa dag var det över till Folgardia och Marileva. De bästa pisterna var de svarta nr 1 och nr 25 som gick till respektive ort. Båda ligger på nordsidan och är därför bra i slutet på säsongen. I övrigt trevliga och lätta pister som liknade de två första dagarnas pister. Om man köper liftkortet Superskirama så kan man åka till Passo Tonale. Resan tar 45 minuter. Där finns möjlighet till att åka skidor ner från 3 000 meter med en fallhöjd av 1 200 meter. Då det var sent på året säsongen så gjorde jag det i två dagar. Läsa mer om det på den sidan. Madonna di Campiglio är som ort lång och smal och därför större än man först tror. Torget är avstängt för biltrafik och där utgår en gågata där allt väsentligt ligger. Många medelålders och äldre kopplar av här med att handla, samt trevliga café och restaurangbesök. Trevligaste samlingsplatserna är Suisse Bar och Hotel Majestic. Nöjeslivet med disco finns på helgerna och någon dag i veckan, men det är långt ifrån ett håll i gång ställe. Hotellen är trevliga och mycket prisvärda. Har ofta relax och spa. Restaurangerna i backarna är mera för att stanna till och ta en paus än att avnjuta en trevlig lunch. Undantaget är FIAT vid Monte Spinale som är en cool restaurang med trevlig design och god mat. Orten besöktes italienare från norra Italien i allmänhet och Milano i synnerhet. Det internationella inslaget var ganska litet med några polacker och svenskar. Ett minus är att busskommunikationen till orten inte är så väl utbyggd.
Sammanfattningsvis har orten både enkel och mellansvår skidåkning. Lätt att hitta möjligheter till offpist med liten konkurrens om snön. Systemet är välskött. Man hinner åka med marginal igenom systemet på en vecka. En resa till Passo Tonale något för den som inte enbart vill koppla av. Medelålders italienare njuter här av solen och enkel skidåkning parat med besök på restauranger och spa, i en lätt luxiös italiensk prisvärd miljö. Med Passo Tonale inräknat är betyget 4 av 5. Av Börje Hammarling.

ulf1962
2012-03-06
Var i Val di Sole - Madonna är en del av detta system v8 2012. Systemet passar väldigt bra för nybörjare och sådana är det massor av i backarna. Många långsamma tvåstolsliftar och flera flaskhalsar med massor av köer då på eftermiddagarna. På flera ställen finns bara en lift att ta för att komma tillbaka. Att det sen var dåligt med snö gör inte åkningen bättre...
Jag tycker att man ska satsa på att bygga bort flaskhalsarna istället för att satsa på transportkabiner till nya områden.

per
per (Gäst)
2011-02-28
Nyss hemkommen från en underbar vecka i Madonna. Perfekt skidåkning, inte en tillstymmelse till köer, mycket välpreparerade backar, humana priser på lunch i backarna. Kan varmt rekommenderas.
fick dessutom 70 cm nysnö under ett dygn, även den hanterades utmärkt av alla som sköter området.

Gnaget-Micke
2010-03-23
Har varit i Madonnaområdet 3 år i rad nu. Bra skidåkning i varierade backar som är välpreparerade. Men dessa liftköer.. I år var det värre än någonsin och det är väldigt ineffektivt i köerna. Något för liftpersonalen att ta hand om ?! Det är som värst vid de passager man är tvungen att göra om man vill bort i systemet mot Marilleva/Folgarida. I dessa passager är liftarna inte alls up to date. En annan nackdel är att ner mot dessa liftar är det ofta ganska "svåra" branter vilket gör att det blir folkstockning där det ligger folk utspridda i hela backen. Annars är det ett kanonområde med bra matställen som inte är jättedyra om man letar lite. Trevlig stämning överallt och stora solchanser. Så vill man bara softa och njuta av varierad åkning i lagom svåra backar och kan ta lite köande är detta ett kanonområde.

+ Backarna är varierade och bra preparerade
Mycket bra matställen med trevlig avslappnad atmosfär

- Mycket folk och liftköer

Anders
Anders (Gäst)
2009-12-30
Vill bara tipsa om att lämna liftkortet (som du nog ändå inte hinner lämna tillbaka på vägen hem) i lådor märkta med ett rött hjärta och texten "IO SCIO COL CUORE" som finns lite överallt i byn. Så går hela panten (fem euro) till välgörenhet. Kommunen och lokalt näringsliv står bakom insamlingen som går till en lokal organisation verksam i Burma. Ungefär som att inte slänga pantburkar i soporna utan lägga dem brevid i stället.

Erlingfors
2008-05-09
Tjenare! Vi åkte ner till Madonna v.14 (2008). Vi bodde på Marileva 1400m som var ett stort turistboende, inget vidare ställe om man inte bara ska åka och sova. Vi hade tur att det kom snö dem första två dagarna, för det var lite tort på snö på vissa ställen. Skidåkningen var riktigt bra tycker jag, både i pisten och i offpisten. Det är värt att gå upp när liften öppnar om man vill ha dem riktigt fina nypistade åken. Det var smidigt att ta sig runt med liftarna i systemen, liftarna var ofta väldigt små dock (ofta 2-3 sitts liftar). Det som förvånade mig mycket var att dem flesta var nybörjare. När man väl såg några som såg lite bättre ut så var dem svenskar.

Madonna di Campiglio byn var mysig och kompakt. Som vanligt fanns det nästan bara riktigt dyra affärer, med en och annan souvenir imellan.

Offpisten tycker jag var riktigt bra delvis. Det var nästan bara vi som åkte offpist känndes det som, så man hade gott om puder att röra sig på.

+ Åkning för dem flesta.

- Mycket nybörjare, snabbt uppåkta packar.

+ När det är nypistat så håller backarna hög klass.

Sammanfattning: En bra skidort i alperna som håller bra klass.