Marmolada recensioner

Skidorter i Italien
Vad tycker du om Marmolada?
5
4
3
2
1
Johan
Johan (Gäst)
2019-03-04
Fantastisk skidåkning
Otrolig utsikt
Korta köer till kabinbanan


Anders Åtfanders
Anders Åtfanders (Gäst)
2009-02-11
Nu måste de allt ha bytt ut kabinerna, för när vi var där (i början av feb. -09) så var vädret strålande och ändå behövde vi inte vänta mer än högst en trekvart på att komma upp. Visst var det mycket folk, men kabinerna svalde helt klart mer än 30 pers.

Vilken utsikt sedan, och vilken härligt lång backe ner, full av mjuka pucklar eftersom det kommit nysnö och med många åkare och tillräckligt brant backe bildas det ofelbart pucklar. Men man kunde också välja att åka utaför pisten. Kanooon helt enkelt!

Bulldog
Bulldog (Gäst)
2006-05-29
Första gången jag var uppe på glaciären så kom vi ut på toppen och då låg molnen under oss, en riktig upplevelse! Men problemet var bara på väg ner så såg man fan å ingenting... Knappt skitupperne för dimman, djävligt spännanade. Effekten blev att man inte riktigt visste om man åkte framåt eller stod still.
Men Andra gången så slapp vi dimman och då tycker ajg att åkningen ner är skitskön. I alla fall de första 6-7 km. Sen blir de lite väl mkt transport.

Men en skön åkning som dock tar ett bra tag att tA SIG UPP TILL...

Tommy Steen
Tommy Steen (Gäst)
2006-04-25
Var i Marmolada v11 06. Tydligen hänt en del.
Nya kabinbanor i tre etapper upp. Ingen liftkö. Bara att åka upp.Underbar snö, å ett åk på 12km.ned.Perfekt utflyckt för en dag.

Retard
2002-12-08
Marmolada var en upplevelse. Först nästan 3 timmar i liftköer... men sen var det en spektakulär utsikt över de Italienska bergen. Sen var det ett långt långt åk i en nästan folktom backe med fin lössnö... en av de bättre åken jag gjort... Tips: ta med vätska för i den första liftkön som tar nästan 90 min så är det varmt som f*n.

Notton
2002-06-12
Om du har funderingar på att åka upp på Glaciären så ta det mer som en utflykt än som ständig skidåkning. Det tar oftast väldigt lång tid upp. Vi kom dit när det inte var så mycket folk och ändå så tog det två och en halv timme från att vi ställde oss i kö längst ned vid dalstationen tills vi kom upp på toppen. Kabin-kabin-hiss-kabin är det som gäller. Dessa kabiner tar dessutom bara 30personer och är väldigt långa. Det finns sitt- och släplift så att man kommer upp till tredje och sista kabinen till toppen... men det är väldigt kallt där om inte vädret är absolut perfekt. Det måste det vara om man över huvud taget ens ska fundera på att åka upp till toppen. Väl uppe på toppen kan man se fram emot en 12km lång pist ända ned till dalstationen. Hela denna pist åkte dock en väldigt duktig skidåkare utan att vila och han fick upp maginnehållet när han kom ned för att det var så ansträngande. Men tar man det bara lugnt så går det finfint. Bitvis så kan blåisen komma upp till ytan och det blir således väldigt svårt att få perfekta skär. Utsikten är det som gör hela utflykten värd att genomföra. Vill du offra en välfyld dags åkning mot utsikt och ont i fötterna (efter två timmar i köer) så är Glaciären någonting för dig