Megeve recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Megeve?
5
4
3
2
1
martin
martin (Gäst)
2010-03-23
Kan bara rekommendera Megeve har varit där vid två tillfällen i år, bra backar god mat mysig by
och det bästa av allt inga liftköer

Virisen
2008-09-09
I Megève får du vara ensam om lössnön då den vräker ner. Den vanlige Megèveturisten går då omkring med paraply och knähunden under jackan och du får njuta av alla lössnörepor utan konkurrens.
Det är dyrt att äta ute, men man kan ju alltid laga egen mat.

N/A
(Gäst)
2008-05-09
Toppen är Megeve, mysig by inte många skandinavier.
Bör ha bil, Praz sur Arly, Contamine och Cote 2000 bra skidåkning.
Finns alltid ett mysigt lunchställe att finna i backarna. Blir bortskämd efter att ha varit här med all god mat.
40 min till Chamonix. Har även varit här på sommaren, härliga vandringar även då alla lunchställen öppna i backarna.

joa
joa (Gäst)
2005-09-07
jag var där en vecka för 3 år sedan. Megéve är ett fint litet ställe med vissa sköna backar, men är också en oas för Frankrikes alla miljonärer som ej ofta stått på ett par skidor. Oerhört många glittriga dräkter i guldfärger får ni på köpet.

Jeppan
2005-05-11
Var i Megve nu har på sportlovet. Jag upplevde denna skidort som en flyktort för Genve bor. Mycjet erfarna åkare och mycket barn familjer.

Byn är väldigt trevlig med ett stort sortiment för att vara en alpby med cafer,resturanger och affärer. Mitt i Byn finns också en Isrink om man gillar att åka skridskor.

Offpist möjligheter är det gott om om man leter och är villig att gå en bit. Parken fungerar dock när jag var där så var halva stängd.

Jag kan rekomendra Megeve för att skidorten är i rätt storlek och har tillgågn till allt. Jag tycker du skall åka till Megeve om du är en normalt duktig åkare och vill både ha sköna pister, offpist och park.

caroline
caroline (Gäst)
2005-04-26
Jag har nu varit 3,5 månader i Megève, jobbat som aupair och åkt massvis med skidor och bräda, så jag tycker nog jag kan säga att jag har rätt bra koll på stället! Själva byn är supergullig men lite dyr. Det mesta är anpassat för rika manniskor och på de små gatorna trängs pälstanterna! Utelivet är dödsbra! Bästa stället är Pallas som ligger snett emot isbanan. Där kan man skaka rumpan fram till kl 5 på morgonen till clubbmusik hiphop och R&B. Men tjejer, gå inte dit på onsdagar för då är det stripptjejer där som kan va väldigt irriterande och påfrestande! Andra bra ställen är Cargo och Palo Alto, och vill man ha barhäng med engelsmän ska man gå till Cocoon. Annars är det generellt sett nästan bara fransmän i Megève. Jag träffade inte en enda svensk på de 3,5 månaderna jag var där.
Skidsystemet heter Evasion Mont Blanc och består av Mont Arbois och Rochbrune och Jaillet. Dessa tre utgör ett enormt system som tar lång tid att åka igenom. Man behöver inte tröttna en pist direkt! Dessutom ingår Les Contamines i liftkortet som jag verkligen rekomenderar att åka till, där hittar man stora härliga breda backar och där finns betydligt med tillgänglig offpist än i Megève. Man måste dock ha bil för att ta sig dit. Offpisten i Megève är väl inget och hurra för, men hittar man väl några bra ställen så ligger de orörda länge, och man behöver inte tävla tillsammans med femti andra, som i Chamonix, om att få first tracks. Mitt tips är att åka till Cote 2000 eller Mont Arbois.
Åk inte till Megéve senare än i Mars, man kommer inte högre än till 2400m så i April riskerar man att det är för varmt och inte finns nån snö.
Åk till Megève! Det är en liten pärla!

Jenny
Jenny (Gäst)
1999-12-08
Besökte fransk kamrat med hus i Megeve nyår 1998 och fick på så vis uppleva alperna på franskt vis. Helt ok skidsystem, varierande. Själva byn är mysig, men ganska dyr. Men det bästa av allt - det är sällsynt med skandinaver!

Cattis
Cattis (Gäst)
1999-12-02
Mitt första beök i alperna gick till Megeve - liten alpby som rika fransmän gärna åker till, är knuten till två mycket bra liftsystem, som erbjuden varierad och rolig skidåkning.
Efter skidåkningen vandrar alla festsugna till byns minsta men fullproppaste pub som förvandlas till afterskii för en stund. Där stannar man kvar hela natten, om man inte går till casinot och gör av med pengar där istället.
Finns även ett fåtal restauranger och cafeer som alla serverar suverän mat. Detta gäller även på "Top"restaurangerna.