Meråker Alpinsenter recensioner

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Meråker Alpinsenter?
5
4
3
2
1
N/A
2009-12-30
Bra bakar, god mat i resturangarna.
Mycket offpist,Hängdrivor... Roliga liftgubbar!!

Ola
Ola (Gäst)
2006-04-04
Charmigt ställe! Hit åker Trondheimarna när det har snöat mycket. Pistmaskinen tas fram först efter att snön har körts upp. Absolut ett alternativ som en pausdag från Åre eller Storlien.

Paus-kaffeen är inte en gourmet-plats, men kan mätta en hungrig mage.

Här har jag haft några av mina bästa dagar på skidor i skandinavien. Kolla väderleken. Har det snöat så är det oftast bra här. Obs! Kolla också öppet-tiderna, det är inte alla dagar som liftarna är igång.

Sista åket körs helst helt ner till riksvägen, undantaget förloraren i sten-sax-påse som måste köra ner bilen från parkeringen längre upp.

Hade det alltid varit nysnö hade jag givit betyg 5.

Trond Svartvatn
Trond Svartvatn (Gäst)
2000-07-13
MEGET bra offpiste. Litt dårlig at ikke stol-heisen er åpen slik at man kan kjøre helt ned uten å ha en bil. Toppen har likevel den mest suverene offpiste. Ingen afterski....

Peter
Peter (Gäst)
2000-04-16
Efter några dagar i Storlien känns Meråker som ett höjdarställe. När jag var där i mellandagarna så var vi ca 25 personer där, inte så trångt i offpisten direkt. 25 cm nysnö och nästan orört gör ju inte saken sämre.

Sista åket åkte vi ner och skulle hajka ut till vägen (på liftkartan såg det som en 500 m hajkning genom skogen) 1,5 h jävulsvandring genom tät skog, raviner och sommarstugeområden var vi ute vid vägen. Så slutordet är åk gärna dit men orientera inte efter kartan på baksidan av liftkortet;-)

Rikard Hansson
Rikard Hansson (Gäst)
1999-11-16
Meråker är ett litet norskt samhälle några mil väster om Storlien. Det för en undanskymd tillvaro i skuggan av Storlien och framför allt av Åre och Duved. Men det är ett ganska imponerande skidberg. Enligt uppgift är fallhöjden på skapliga 600 meter vilket slår det mesta i övriga Skandinavien. I likhet med Åre är snötillgången varierande. För att få den bästa skidåkningen i Meråker krävs det att det kommer mycket snö och att den ligger kvar. Därför är det bäst i början av februari när snön är kall och torr. Det är offpiståkningen man åker till Meråker för. De pistade nedfarterna är inte bättre eller för den delen sämre än några andra i närheten. Men skogsskidåkningen är suverän. Kalfjällsregionen är inte så stor men bred (!). Det går att skråa ut ganska långt österut och hitta orörd skidåkning. Fjällsidan är dessutom väldigt ondulerad så det finns goda möjligheter för den som vill hoppa eller ägna sig åt andra akrobatiska övningar. Skogsregionen bjuder även den på varierande skidåkning och det är ganska glest mellan träden. Liftsystemet är inte så imponerande. Enligt pistkartan är det fem liftar varav en tvåstolslift. Men denna är stängd och har tydligen varit det en längre tid. Enligt en norrman som jag åkte med är det ingen som vet varför den är stängd. Och det är synd att liften inte går för den betjänar de riktigt långa backarna. Man få vara på sin vakt så att man inte åker för långt ned, för då är det en lång bit upp igen. Men min norske vän saknade inte den liften. Han menade att den sista biten av backan var ganska dålig. En tradition i Meråker, i alla fall bland den unga snowboardåkande allmänheten, är att köra det (näst) sista åket ända ned till byn där deras föräldrar står och väntar med bilen. Om ni ändå är i Åre prova en dag i Meråker. Bor ni i Storlien kan ni lika gärna åka till Meråker varje dag.