Meribel recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Meribel?
5
4
3
2
1
Jonas Mellberg
Jonas Mellberg (Gäst)
2016-11-07
En försenad rescension, utelämnar förändringar som inte är bestående. Jag var där 1985 och bodde i Meribel Mottaret och uppleve att byns läge var perfekt, man kunde med lätthet nå både Courchevel och Val Thorens. Stora möjligheter till lössnö vid snöfall, hade ett 24h snöfall som resulterade i 60cm lössnö och solsken resten av veckan.
Favoritområden i tre dalarna La Masse och Chime de Caron. Hoppas det gäller även i år, återvänder nog 2018.

Johanna
Johanna (Gäst)
2011-01-27
Jag och min familj har varit i Meribél flera gånger och det är alltid lika underbart! Ett stort liftsystem som gör att man snabbt kan ta sig mellan de olika dalarna. Vad jag har erfarit ganska solsäkert och även bra med snö. Ett år av de fem som vi har varit där har det varit dåligt med snö.

Vet ingenting om olika boenden dock, inte heller om uteliv eller liknande.

Kan dock råda ALLA att åka till Meribél och de tre dalarna! Helt underbart :)

Zike
2009-03-10
Det här är första byn i alperna jag besökte. Jag var 15-16 och åkte med några kompissar. Jag har sedan dess länge sökt samma gemytliga kännsla någon annanstans men det är svårt att hitta. Systemet är enormt och lättillgängligt just från meribeldalen. Som sagt var det länge sedan jag var där och dom possitiva kännslorna kan höra ihop med att det var min alpensvennins söm rök där.

Jag ska nog tillbaka igen. :-)

Hannah
Hannah (Gäst)
2006-01-03
Hmmm. varför har ingen skrivit något om meribel?
Jag var där hela förra säsonegn och visserligen träffade jag kanske fem svenskar på hela säsongen, så inte många åker dit. Men det är kanon. Första gången jag va i Alperna så har inget att jämföra med men världens största skidsystem är inte litet. Det heter ju De Tre Dalarna, men egentligen är det fyra. Courchevel, Val Thorens, Les Menuries (hur det nu stavas) och Meribel då. Jag hade inte råd att köpa lift kort till hela systemet när jag kom dit, så det blev bara Meribel. Men det räckte. Det är stort som det är. Ligger högt, bra liftsystem, kan hitta bra puder. Mysig by. Plus! I motsats till Val Thorens som är supertrist och omysigt.
Bra läge. Åker man dit har man nära till alla de andra tre systemen. Man tar sej på tjugo-trettio minuter över "gränserna".
Jag hde helt sjukt kul. Det kan ju va lite kul att dit man är nästan ensman svensk också. SÅ det känns att man är utomlands!