Montgenévre recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Montgenévre?
5
4
3
2
1
Pillard
2018-12-21
En del av Via Lattea och ger därmed tillgång till enorma mängder åkning. För egen del har jag bara hållit mig i själva Montgenevre och inte känt något behov av större ytor.

Helt ok by, inget Chamonix eller Val d'Isere kanske men ändå en halvgemytlig by men klart fokuserad på skidåkningen. Bra pister men framför allt massor av lättillgänglig offpist och samma fantastiska vegetation med lärkträd som Serre Chevalier. Skulle man tröttna på åkningen här finns ju även Serre max en halvtimmes bilväg bort.

Att Montgenevre ligger på gränsen mot Italien blir påtagligt då maten onekligen håller en lite högre nivå än den franska nere i Serre. Det är ju alltid nåt visst med mat när den blir italiensk.

Jag har hittills bara kört två heldagar i systemet (totalt offpistfokus) men har fått så pass mycket mersmak att vi åker tillbaka i vinter på familjesemester med barn. Jag känner att det säger allt man behöver veta om mitt omdöme :)

alexander-nylen
2017-12-04
Doldis med grym åkning när det dumpat, lyckades tajma det perfekt när jag var där. Rolig och varierande terräng. En hit åkmässigt, byn var sådär.

gubbfan
2014-04-08
Ganska trevligt skidområde med några rysligt bra offpistrepor. Observatoir som slutar på vägen mot Briancon dock behövs hämtning för att komma tillbaka till bebodda trakter.
Bättre att starta eller bo I Claviere grannbyn på Italienska sidan.

Aleckan
2006-02-19
Åkte hit en dag under en vecka i Serre Chevalier. Tycker intre trippen var värd mödan, systemet är rättt platt och tråkigt. Det bästa var lunchen nere i en by på Italienska sidan.

Tobbe
Tobbe (Gäst)
2004-11-18
Mycket mysig station på gränsen mellan Frankrike och Italien. Här hänger det mest glidare från Italien som åker skidor tre kvart om dagen, de spenderar mest tid på restaurangerna, vilket lämnar en hel del åkning åt alla andra. Inte många säsongare heller, så den offpist som finns ligger relativt orörd länge (enligt de bummare jag träffade).

Mysig by med fantastiskt god mat på de italienska krogarna. Lugnt, finns dock ett par barer som hävdar att de har diskotek..tveksamt.

Då Montgenévre endast ligger 20 minuter från Briancon så är det ett gott alternativ till Serre, åtminstone under en kortare tid. Jag var där i december (pluggade i Aix) och då var det gott om snö.

Knut_Rygh
2003-09-02
Dette er en litt av en gjemt perle... Stort sett engelske charterturister og italiensk overklasse.

Du finner ikke akkurat verdens mest dramatiske linjer her, men selv puddersnøen under gondolen lå urørt en uke etter siste snøfall.

En skikkelig brun biljard-bule er det nærmeste du kommer uteliv, men dama på utleiebyrået er sinnsykt fin!!

God tur