Nax - Mont-Noble recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Nax - Mont-Noble?
5
4
3
2
1
uttryck
2010-03-31
Bodde i lilla byn Mase 4 km från Nax så då var ju valet givet att åka dit. Nä, inte stort system för att vara i alperna men slog i alla fall med hästlängder allt jag har åkt i i både Sverige o Finland. Bästa är nog att det inte är nå folk där. Ett pensionärsställe, i o f s så åker ju de Scweisiska pensionärerna ofta skiten ur en i alla fall då. Men fördelen med detta stället måste ju vara den så utomordentliga nybörjar offpisten så otroligt lättillgänglig precis brevid pisterna, på baksidan av Mount Noble. Stora böljande fält precis brevid de pistade backarna. Och så kommer man ned till liften hur lätt som helst igen. Skulle nog beskriva det som ett stort Riksgränsen jag med. Åker man högst upp så har man först några fina offpist ängar att åka på och kan sen köra den lååånga nedfarten genom skogen.

Alec
Alec (Gäst)
2007-11-27
Var i Nax för 2 år sedan. instämmer med tidigare rescent. Lätt lärd system, med det bästa på baksidan av systemet, där det finns ett antal små hopp och klippor, a la Riksgränsen. Inge köar värda att nämna:)

Zmarta
2005-08-10
Helt ok ställe för dom som inte har så höga krav. Nax är en by som ligger ca 30 minuter från staden Sion, som ligger nere i dalen.
Skidsystemet är som sagt mycket litet med alpiska mått mätt och kräver inte så stor skidkunskap från åkaren.
Självklart krossar Nax allt som finns att tillgå i Sverige, men så är det ju överallt i Alperna. Vyerna, snön, stämningen, maten och den totala känslan är helt enkelt vassare.
Liftköerna är obefintliga och den bästa skidåkningen får man om man tar dom två knapplifterna (en är rätt lång) runt mont noble till La Combe-delen. Där är backarna berdast, brantast och bäst preparerade.

För familjer och äldre kan Nax vara ett riktigt fynd eftersom det är såpass lite folk, lätt att lära sig systemet och lättåkt.