Nevados de Chillan recensioner

Skidorter i Chile
Vad tycker du om Nevados de Chillan?
5
4
3
2
1
Sugardaddy
2011-11-11
Recension baserad på en veckas vistelse i augusti 2011. Skidorten heter numer Nevados de Chillan.

Vi (jag, min fru och två barn, 2 och 4 år) åkte dit och bodde på hotell Nevados De Chillan i en vecka.

Läge: c:a 50 mil söder om Santiago. Skidorten ligger uppe på berget, väl däruppe finns mest hotellkomplex. Närmaste ort är byn Las Trancas nedanför berget, drygt 5 km.

Ta sig dit:
Resa till Chillan med tåg från Santiago, hotellet hämtade oss vid stationen för transfer c:a 1,5 timma. Sista biten upp på berget är på en risig grusväg, halvvägs upp stannade vi för att sätta på snökedjor.

Boende:
hotell Nevados de Chillan var bra. Det är inte helt billigt att bo där, all inclusive, riktigt skön varm utomhuspool, bra mat, bra service, schyssta rum. Inget att klaga på, bra för ungarna också. Barnpassning fanns dessutom. Vi hälsade också på på MI Lodge nere i Las Trancas, som vi hyrde våra skidor av. Åt middag där, det verkade vara ett mycket trevligt ställe som kan rekommenderas om man vill bo nedanför berget.

Utrustning:
De har ok grejer för piståkning på hotellet, men inget för off-pist. Vi hyrde grejer av MI Lodge som vi under lite kaosartade förhållanden fick med oss på vägen upp i Las Trancas. Det visade sig dagen efter att mina lagg inte passade mina pjuck så jag var tvungen att byta, med tanke på vägen blev det lite meck och jag hyrde av hotellet en dag, sen hade jag ok lagg.

Skidåkningen:
Vi hade missflyt med vädret, vilket man nog kan råka ut för här. Plusgrader, bllåsigt och regningt de första 5 dagarna gjorde att toppliften Otto, en dieseldriven gammal häck, inte gick. Den alternativa liften som går halvvägs upp på berget var trasig och de väntade på reservdelar. Därför var bara de delar av systemet som ligger nere i skogen öppna, och det är inte mycket att hurra för, men lite skogsåkning kan man i alla fall få. Det blev huvudsakligen till att åka med ungarna, de ahde iofs skitskoj. Korta dagar med poolen på eftermiddagen blev konceptet.
Sista dagen blev det bra väder, och bortåt 11-draget hade de lyckats avisa Otto-liften och öppnade. In med ungarna till barnpassningen efter att de fått åka på förmiddagen, sen fick vi se lite av vad området kan gå för under ett par timmar. Det finns en hel del lättillgänglig offpist för de flesta nivåer utom det riktigt snorbranta, det är lätt att komma tillbaka till liften. Det ska gå att göra en del häftiga utflykter också, men det fanns det inte tid till för oss. Huvudsakligen är det ganska böljande åkning med lite lagom lutning för stora glassiga svängar, men repan jag gjorde ett par gånger avslutades med att man droppade ner i en dal med runt 100 höjdmeter brantåkning för att sedan glida genom dalen, förbi några rykande varma källor tillbaka till liften (håll skidåkarens vänster från toppen av Otto, det ger sig hyfsat enkelt). Jag hittade ett par tre olika vägar ner i dalen vilka alla var lättfunna och enkla att komma ur. Åket blir lagom långt, tror det är runt 700 fallhöjdsmeter, just då känders det som fantastiska åk med det var i augusti och vi hade inte fått komma upp på berget på 5 dagar. Resten av systemet hann jag aldrig köra, men det såg ut att vara liknande, böljande, ganska enkelt men med roliga små dalgångar att leka i. Sammanfattningsvis, helt ok område, kan jämföras med ett mindre område i alperna. Väderkänsligt, och kanske inte helt profsigt alltid med tanke på att en viktig lift stod stilla i flera veckor.

Vi bokade genom en kille som heter Mark Lasseter, http://www.southamericaski.com/ som gav oss mycket hjälp med att välja ställe att åka på och fixa lagg, tågresa etc. Priset jag fick av honom för hela resan var i linje med priset som hotellet angav själv så hans service blev ren bonus för oss. Rekommenderas.

Chile var annars väldigt lätt att resa i, deras engelska är väldigt begränsad men ändå många gånger bättre än min spanska, och de vill gärna hjälpa till.

fagel
2006-01-03
Jag var i Termas hela September 2005.

Skidåkningen i Termas är skit grymt. Dessvärre var jag där precis i slutet av säsongen så jag hade en liten brist på snö. Men det fanns tillräckligt så man kunde åka offpist nästan överallt och det kom en hel del snö ett par gånger när vi var där.

Termas kankse inte är jätte bra för brädåkare. Det finns en liten park men det finns lite planer på att bygga en större park tills nästa år, men bergets ägare är inte helt förtjust i snowboard åkare så han vill inte spendera några pengar.
Men för skidåkare så är detta är paradis när det gäller offpist (när det finns snö). Man kan åka över allt och det finns alla nivåer.

Åk hit!!!

christianwiig
2004-05-30
Egentlig et veldig flott sted, men i sommeren 03 var det ganske lite snø. Det er dyrt å bo oppe ved heisene. Bo heller på HI-hostellet i La Trancas 6 km nedenfor. Det er lett å haike opp og ned til bakken, men det går også en buss opp om morgenen og ned om kvelden. Det koster ca. 100 SEK pr. natt inkl. en liten frokost og en ganske god middag. Er dette for dyrt kan man leie cabanas (hytter) like ved, men det er bare små mini-mercados som har dårlig utvalg hvis man skal lage maten selv.

Lett tilgang til frikjøring, veldig fin topptur opp på en av vulkanene. Pass på at været kan skifte fort. Det er dårlig snøskredkunnskap der så du må passe på deg selv.

Termas de Chillan er et lite sted men det er hyggelig der og de to ukene jeg var der var meget fine.

God tur.

David
David (Gäst)
2019-05-08
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
En av mina favoritdestinationer i Chile. Nevados de Chillan är lite mer av radar jämfört med Portillo och Valle Nevado så det är sällsynt att hitta långa lyftlinjer och massor av skidåkare som spårar utvägen.

Off-piste och backcountry terräng är höjdpunkten. Du kan skidåkning här för dagar, utforska närliggande dalar, summera vulkanerna, och åka några seriösa vertikala.

Med detta sagt, är vulkanen för närvarande ganska aktiv så det finns restriktioner på var du kan åka skidor och turnéer. Uppdateringar finns på https://powderquest.com/ski-resorts/chile/nevados-de-chillan/

För logi och hotell, erbjuder anläggningen 2 skidor i skidhotell. Alto Nevados är lite högre uppe på berget och har de mest uppdaterade rummen. Om du är mer på en budget och inte har något emot en daglig körning kan du spara $ genom att stanna i byn Las Trancas.