Niseko Moiwa recensioner

Skidorter i Japan
Vad tycker du om Niseko Moiwa?
5
4
3
2
1
steglund
2019-03-03
Jag var i Moiwa vecka 5-6 2019. Även om vi inte lyckades träffa de riktigt stora snöfallen, var det underbart att uppleva den japanska snön! Det snöade sex dagar av nio och snön var lätt och fin.
Moiwa är ett mindre system i utkanten av Niseko, med ett eget liftkort. En lift går ända upp till toppen och därutöver finns det två kortare liftar som går i ungefär samma linje, men bara en bit upp. Fallhöjden är totalt 470 meter. Det låter inte så mycket, men när det regelbundet fylls på med ny, fluffig snö behövs inte så mycket mer. Åkområdet är dessutom betydligt större än vad pistkartan visar och det finns gott om olika linjer att välja på. På sätt och vis liknar Moiwa Osthang i Ramundberget, med en lift som ger stora ytor att åka på. Här har vi dock 170 meter högre fallhöjd och framför allt mycket mer regelbundna och rikliga snöfall.
Trängseln är avsevärt mindre än i intilliggande Niseko, men även i Moiwa kan det tyvärr numera bli uppspårat relativt snabbt.
The Lodge Moiwa 834 erbjuder bra, smidigt och överkomligt boende i förhållandevis rymliga kapselrum precis nedanför backarna.
Det som gör att jag inte sätter den sista stjärnan, är att överdrivet ängsliga liftskötare stängde alla liftar utom den lägsta och helt ointressanta de två sista dagarna när det blåste cirka tio sekundmeter. Även i övriga Niseko var bara de lägsta liftarna öppna, medan närliggande Rusutsu och Kiroro hade så gott som allt öppet trots vindarna.