Northstar California

Skidorter i USA
Northstar California tillhör Lake Tahoe.

Snöprognos

 • Måndag

  0,6 cm snö
  Molnigt
  -4°
  4 m/s
 • Tisdag

  2,2 cm snö
  Molnigt
  -5°
  4 m/s
 • Onsdag

  7,9 cm snö
  Lätt snöfall
  -7°
  4 m/s
Vad tycker du om Northstar California?
5
4
3
2
1
Swanstrom
2007-02-16
Ojojoj. Underbara Northstar!
Jag var med familjen och andra vänner i Tahoe för nått år sedan. Fick underbar åkning bland annat i Northstar, Squaw Valley med fler. Flest minnen kommer från Nortstars sköna svarta backar.

Vi bodde norr om Lake Tahoe vid sjön under vecka 8. Det bästa med boendet är att man kan välja till vilket liftsystem man kan åka till. En dag till northstar en annan till Squaw osv. Vilket ger en tokvarierad åkning!

Nortstar är min favorit av de berg som Tahoe har att erbjuda. Det är relativt stort och erbjuder backar till alla som vill åka skidor, nybörjare, jibbare, pudersökare och de som vill glassa ner i de svarta branterna.

Liftarna är snabba, i alla fall de nya. De äldre lifterna saknar ibland stången som man fäller ned framför sig, vissa kan tycka det är lite obehagligt men man vänjer sig efter ett tag. Det amerikanare gör bra är sättet dom fyller på liften. I de större liftarna finns det ofta singel, dubbel, trippel köer osv. beroende hur många man vill sitta tillsammans i liften ställer man sig i respektive kö. Går som tusan, bara slinka med singel eller dubbelkön så man snabbt kommer upp igen.

Nortstars backar är sköna, välpistade och varierande. Parken är grymmt stor, där finns allt! Rails, boxar, superpipe, hopp, vad mer vill man ha! (jiboom är också skön, en backe med enorma "vågor" ta lite fart och flyg!)
Blir man trött på parken och är sugen på lite "vanlig" åkning är det bara ta och liften till Backside eller Lookout point. Där är det svart som gäller. Med bara en lift upp och många nedfarter blir man kvar ett tag ;) .

Sammanfattat, vad är då bäst med Northstar at Tahoe? Parken, Variationen, backarna? Allt tillsammans! Med möjligheten att åka till ett annat berg om det är dåligt väder eller man bara känner för det.
Vad är dåligt? -Det är dyrt! det är svårt att komma undan billigt. Flyget till CA kostar en hel del sen kommer boendet och maten (där går det men man får kolla runt lite). Tidskillnaden mellan CA och Sthlm är 9 h om jag kommer ihåg rätt. Tar ett tag att vänja sig, svårt att bara vara borta en vecka.

Vi var borta i två veckor. Hälsade på vänner i CA en vecka så man blev van vid tidsskillnaden. Väl i Tahoe köpte vi dagskort på den skidorten det blev för dagen. Det blev 4/7 dagar i Northstar som var lagom, man hann inte bli trött på backarna och variationen blev stor! Hoppas du får en lika bra vecka i Lake Tahoe som jag.

2007-10-07
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Amerikas bästa Park !!! Mitt andra hem ... skål ...
Åh, Demo-butiken vid mitten av berget är maneged av Brett Scott, den coolaste mannen på hela resorten !!!

Mest populära foto

Åkare: Jesper Tengvall Foto: Gustav Samuelsson

Pistkarta

Pistkarta Northstar California

Närliggande skidorter

Hemmabacke