Grandvalira (Pas de la Casa, Grau Roig, Canillo) recensioner

Skidorter i Andorra
Vad tycker du om Grandvalira (Pas de la Casa, Grau Roig, Canillo)?
5
4
3
2
1
jonas
jonas (Gäst)
2015-03-09
Snön kan man inte klaga på det kom 3,5m på 3 dagar så topparna var stängda i 3 dagar men det blev mycket skön åkning det som var märkligt var att man inte blev erbjuden rabattera pris då de första 3 dagar var endast 2 liftar öppna som endast tog sig upp halva backen. Systemet ser stort ut på kartan men i själva verket åkte man hela systemet på en dag utan att stressa. Det var få avancerade backar så systemet passar bäst nybörjare, familj samt smöråkare. Off-pist fanns dock blev det snabbt uppåkt.
Samtidigt vill jag varna för alla oaktsamma åkare i backen, har aldrig blivit pååkt förut men här nere var det mer regel än undantag ingen väjningsplikt alls tydligen, jag blev pååkt bakifrån och blev beskylld att det var mitt fel!!! Köerna var ett evigt trängade och fransoserna var värst på försöka, irriterande.
Nattlivet var kanon, bra mat billiga drinkar å ett enormt drag som slår de flesta alp orter.
Nu vill jag passa på att varna alla för oseriösa företag. Vi flög med Vueling som på kort tid innan avresa ändrade hemresedatum hela 2 gånger utan att lämna en vettig förklaring och det enda arroganta besked vi fick var att vi kunde få pengarna tillbaka, det är ju inte mycket till tröst när man bokat långt innan. De var också väldigt dyra på att ha med sig skidor så det blev billigare att hyra, boka på nätet så får ni rabatt. Vueling kändes alldeles för oseriöst att flyga med så det var sista gången.
Sedan var det hyrbilsfirman Avis som ställde till det man hade personal som inte kunde ett skvatt engelska på flygplatsen, de försökte lura på en alla möjliga försäkringar men kunde inte förklara vad de innehöll. Vi hade bokat med full försäkring men de hävdade att vi inte hade någon alls och efter en del sökande i lexikon hitta vi att de försökte ta betalt för bagage och per person, hyrpriset blev över det dubbla om man skrivit på. Det enda de kunde på engelska You have no insurence you pay, Skandal att ett sådant stort bolag håller på med bondfångeri.
Hälsningar Jonas

Kristina_Juhlin
2007-04-24
det var den grymmaste snöstormen jag någonsin varit med om första dan, så det blev otroligt mycket puder de närmaste 2 dagarna efter, men det var mycket nybörjare. Liftköerna var helt ok, men vid lunch och innan stängning så var det ganska lång väntetid... men grymt stort och bra service :)

Afager
2006-03-15
Pisterna är inte allt för lockande, inte mycket jibande heller. Offpist går att hitta och jag rekommenderar att man tar sig till under ground (pas de la casa) för att ta sig en öl på skönaste baren med dem skönaste bartendersarna i världen, dessa killar tar mer än gärna med er ut på en tur.

Topparna är inte väldigt höga, men det är också ganska lite folk så det blir aldrig några längre liftköer.

sist måste jag bara tillägga att det är ett måste att besöka under ground om ni är i pas de la casa!

Margareta
Margareta (Gäst)
2005-03-14
1,5 meter nysnö, inte särskilt mycket folk i backarna och i offpisten bara snowboardåkare - som inte orkar gå för att ta sig. Med ganska lite ansträngning kan man alltså få helt fantastiska toppturer, anmarsch 0 meter. Rekommenderar bil med snökedjor.
Däremot inte särskilt svåra pister. Den som åker telemark får garanterat uppmärksamhet - såg inte en enda lös häl på 10 dagar.
Det var Pas de la Casa som hade mest snö i Granvalira området när vi var där, och det är tydligen ofta så.
Inga genuina alpbyar dock. Andorra är nyrikt shoppingparadis och det syns att det mesta är rätt nybyggt och att allt handlar om handel. Rekomenderar välfyllt bankkonto för inköp av billiga skidprylar (och alla andra tänkbara prylar med för den delen).

Froken B
Froken B (Gäst)
2004-11-27
Hej!

Jag har varit ett antal gånger i Andorra och åkt skidor, i alla ställen utom Ordino, och tycker det ar riktigt bra backar.

Det ar absolut inga Alp-toppar men det ar skona, breda carving backar med oftast valdigt lite folk i. Jag har akte helgturer under storre delen av sasongen och har aldig statt i kö längre än ca 10 minuter.

Snön tycker jag också är väldigt riktigt bra. Naturlig eller fusk, jag har sällan träffat pa upåkta, puckliga backar eller isiga backar som man ofta kan göra i Alperna. Det är oftast varmare än i Alperna också sa man behöver inte lika lager.

Det som jag saknar är lite after-ski stämning och man bor oftast i någon by en bit från backen. Det är inte heller lika populärt med bar/restauranter i backen där man kan sitta och sola (om man vill göra det:). Men det kommer mer och mer skulle jag vilja säga. Annars är det ett toppen ställe för tex barn familjer eller nybörjare-medel åkare.

Värt att prova!

Juan
2004-11-03
Har växt upp i dessa backar, det var där som jag lärde mig åka skidor. Nu är det så att det är 2 anläggningar som har slagits ihop så det finns mycket att åka på.
Det mesta av åkningen har ingen skog så det är bara att ta sig lite överallt. Jag var där under julen förra året och då fanns det inte så mycket folk så i princip fanns det inga lift köer men jag har hört att det kan bli ganska mycket under våren. När det gäller liftar så är dom flesta sittliftar allt från 2 till 6 plaster.
Snön var bra en hel del naturlig snö men dom har mycket kanoner så det gick att åka överallt.
Kanske offpist möjligheter finns inte så många men en och annan tur finns.
Har ni möjlighet så ska ni definitivt passa på att åka dit