Pitztal Glacier recensioner

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Pitztal Glacier?
5
4
3
2
1
Hans stefan sundqvist
Hans stefan sundqvist (Gäst)
2022-10-03
Hej på Er alla glada skidåkare, har varit i Pitztal sedan 2012—— varje vinter, ett år hela 5 gånger …..bättre skidåkning får man leta efter…..


Wille1504
2016-10-20
Var i Pitztal vecka 8 2015. Stället är fint men har knappast sin bästa tid under sportlovet, då finns det många andra skidorter som kan erbjuda mer. Vi hade mycket snö även om den har en benägenhet att blåsa bort högst upp.
När vi var där drogs många andra orter med plusgrader, likaså Riffelsee. Uppe på glaciären däremot var det minusgrader hela veckan, någon dag drog det dock ner mot -25 vilket är lite väl kallt.
Liftarna på glaciären är två gondoler för vardera 6-8 personer och en snabb sittlift, liftköer existerade inte när vi var där.

Backarna är välpistade men är lite knöligt dragna på något ställe, man blir lite låst om man väljer den nedre gondolen och kan inte ta sig till restaurangerna eller bergbanan utan att ta sittliften. Dessutom blir det en hel del transportåkning om man åker nedre gondolen. Om det blåser mycket stänger de åtminstone den höga gondolen och då begränsas åkningen synnerligen, ta er till Riffelsee så fort som möjligt.

Den liftburna offpisten är ganska bra men begränsas av att liftarna bara går upp på en topp. Det finns bra möjligheter att gå upp för närliggande toppar eftersom flera går att nå utan anmarsch, bara ta lite fart och sikta in dig. Ingen av oss hade turbindningar utan vi la skidorna på ryggen vilket gick utmärkt.

Vi tillbringade en dag i Hochzeiger, det blev en av de bästa. Pisterna var lite mediokra men offpisten var riktigt bra. Vi hade den dessutom för oss själva eftersom Hochzeiger mestadels marknadsför sig som en barnvänlig familjeort. Det fanns bra skogsåkning med lagom glesa träd och vi hittade en gammal liftgata med stubbar som agerade pillows. Vill minnas att det var på skier's right i mitten av systemet. På eftermiddagen, när det klarnade upp tog vi oss uppåt och hittade orört på skier's left.

Ola
Ola (Gäst)
2014-09-23
Mycket bra glaciärskidåkning på försäsongen
Var där med barnen på höstlovet 2013 V44, suveränt bra åkning.
Vi åker tillbaka i år igen.
Sölden och Stubailtal som ligger i närheten är också bra.

Betyget 5 är satt med avseende på säsongen oktober-November.

Johnny Adam
Johnny Adam (Gäst)
2011-04-19
Premiär i alperna för hela familjen, har själv några säsonger i alperna på 80-talet så jag har hyfsat bra erfarenhet på friåkning. Vi var här vecka 14, 2011.
En fantastisk pärla för familjeåkning, 2 st döttrar 14 + 12 år och dom fick ut mycket åkning.
Bra och kompakt boende i förhållandet till skidåkningen, lågzon/Rifelsee tog slut i slutet av veckan, det var mellan 12-18 grader på dagen nere i dalen, men glaciären hade kallsnö varje dag.
För carving och långa fina åk rekommenderas glaciären varmt.
Tillgång till offpist i världsklass men med gudie finns det obegränsat i området.
Rekommenderas varmt!

Stefan Öhman
Stefan Öhman (Gäst)
2009-10-11
En händelse att vi överhuvudtaget kom till byn Mandarfen i St Leonard im Pitztal var pga "vore kul att finna en genuin trevlig mindre ort utan en massa chater turister". Verkligen få varva ner och koppla av med bra skidåkning en vecka. Det var en fullträff, nu har vi varit där 3 år i rad V 11, 12 och 13. Senast 2009. Mycket snö, sol och nysnö varje gång. Skidområdet är inte så stort men har en hel del bra backar. Gillar Rifelsee som har en del röda, svarta pister där du också kan åka off vid sidan om pisterna. Även lite opistat finns att åka i. En blandning av längre och kortare backar. Därifån tar du dig på skidor över till skidområdet Pitztaler Gletscher med en blandning av rött/blått och lite svart (i mitt tycke något för flack skidåkning vissa sträckor) med möjlighet till off pist åkning på egen hand eller med guide. Det finns också en freeride camp för den som vill utveckla sina färdigheter.
Det finns gott om fina **** hotell med wellnes/ massage/skönhetsbehandlingar med 50 till 100 m avstånd till liften eller bussen till gletschern.
Vårt favorit hotell är Wild Spitze, fantastisk/superb mat och en högklassig wellnes avd med ett stort antal massage och skönhetsbehandlingar att välja på.
Prisnivån är mycket human vad gäller boende, likaså i backen. Massor av frisk luft och vackert alpint landskap. Med lift kommer du upp till 3440 m och byn ligger på 1640 m. After skin är trevlig med bra stämning men det är inget hålligångställe med nattklubbar. Hit åker man för skidåkning och avkoppling.

N/A
(Gäst)
2004-11-21
Pitztal Gletscher är ett hel schysst ställe att hitta fin offpiståkning på för den lite mer avancerade åkaren. Själv räknar jag mig nästan dit. Med Östrríkes högsta lift som går upp till toppen utav ett berg på hela 3400m.ö.h Därifrån har man utsikt över hela Alperna skulle jag nästan tro. Väldigt snösäkert men har dock tendenser till att ibland få dåligt med nysnö. Men kommer snabbt en meter eller kanske mer. Jag har varit där två år i rad v. 45. Första året va det underbar åkning, totalt överlägsen svenska backar ooch natur. Med lite köer och underbar åkning. Andra året (2004) var det extrem år utav varmt väder och snödjupet var då en meter under normalt och mändger utav folk (speciellt tyskar och världscups åkare) som inte väjer för något för att komma först i kabinerna. Finns stora möjlighter till lössnö åkning men dock risker för sprickor eftersom det trotts allt är en glaciär.
Mitt tycke är dock att det är en fantastisk anläggning med den perfekta Weissbieren efter en dag i backen!

Plus:
Underbar natur
Höjden
Fallhöjden (över 600m)
Ölen
Bra snö

Minus:
Jobbiga liftköer
Lång väntan innan man fär komma upp med bergståget
Väderkänsligt
Liten kapacitet verse möjlighterna
En massa tyskar överallt

Helhet: Åk dit om möjlightet ges, kommer inte ångra er. Passa er dock för högsäsong

Max

Magnus i Villach
Magnus i Villach (Gäst)
2004-10-26
Även för nybörjare: Hyr en guide en dag, tura upp fraan glaciären till Wildspitze (Österrikes 2:a högsta berg 3772 möh) och faa blodad tand paa högalpin turaakning. Fastnade själv här, första gaangen med stighudar i början paa 90-talet. Detta var min första och en dock ganska mjuk tur. Räcker dock för turister som vill prova paa. Sedan är det bara att fortsätta. Glöm inte guiden och gaa gärna i maj/juni. Mycket nöje.

OlleBolleBus
2004-03-31
Var där v14 -04. Bodde i en trång dal i en liten by som heter Wiese. Skidområden finns 3 stycken i en radie av cirka 1 ½ mil. Båda områden som inte är glaciär är riktigt bra med massor av röda och svarta pister. Inte en pelikan backe så långt ögat når. Även enormt stora och bra offpist repor direkt bredvid liften, så kommer det en meter snö är det GULD! vi åkte bara på glaciären en halv dag för man blåste bort på toppen, men dom andra som var där dagarna det var fint säger att det var kanon där med. Det bästa stället jag har varit på i alperna ngnsin. Okej, byn var heldöd men man orkade inte med ngt annat på kvällarna än att sova för så mycket skidor vi åkte v 14 det finns inte. Tack för mej! :D

blue_skies
2003-03-05
Kul litet snöhål som ligger lite avsides i en sidodal ungefär
mitt i mellan Innsbruck och Zürich. Själva skidområdet är väl
inte så där värst upphetsande men bergen runtomkring är det
definitivt. Otroligt område att toura i med hur mkt offpist som
helst. Man når den dessutom utan längre anmarsher. Upp till
2000 meters fallhöjd i dessa repor.Guide rekomenderas dock
då det verkligen är frågan om högalpin vildmark och glaciär
direkt utanför pisten. Oftast riktigt bra med snö. Hade själv
en vecka där i mitten av maj förra året. På höjd fanns det hur
mkt orörd kallsnö som helst på norrsluttningarna en vecka
efter senaste snöfallet. Knappast vad man förväntar sej i
mitten på maj... Det är ofta åkbart från toppen (3400 m)
ända ner till parkeringen på 1800 meter ända in i mitten på
maj. Hur många orter bjuder på 1600 meter liftservad fallhöjd
så sent på säsongen? Helt klart ett ställe att rekomendera för
den som vill söker en "oupptäckt" liten puderhåla att göra en
offpistexpidition till. Massor av skidlandslag brukar ligga och
nöta på glaciären under för, mellan och eftersäsong så det
finns givetvis också en hel del ok åkning i pisten. Dock
knappast för att det ska räcka till för att roa en i en vecka.