Portillo recensioner

Skidorter i Chile
Vad tycker du om Portillo?
5
4
3
2
1
clay
2008-09-09
Var i Portillo en vecka sommaren 2008 (i juni) och måste säga att det var riktigt bra! Orten har bara ett hotell vilket gör att det är ett begränsat antal människor i systemet varje vecka. Pisterna var väl helt ok, ganska få till antalet dock. Offpist området däremot var bland de bästa jag åkt! Det hade inte snöat på 2 veckor när jag kom dit och det snöade inte en enda dag när jag var där. Trots detta så kunde vi hitta orörda områden hela veckan! Jag lyckades boka helikopter lyft också. Det står ifs på hemsidan att helikopterservicen inte längre finns (detta pga att helikoptern störtade 2007), men det stämmer inte. Det hade tydligen hitta en ny som de körde med .För att sammanfatta lite:
+ Kanonområden för offpist, extremt lätta att ta sig till! Finns hur mycket som helst att åka på!
+ Lite folk => bra kvalitet på snön, inte uppkört samt en bra gemenskap på hotellet (alla känner alla)
+ Sköna utomhus pooler, samt fräscht gym!
+ Billigt paketerbjudande på hotell/mat/liftkort, iaf för att vara i Sydamerika

- Dyr skidhyra (kunde inte ta med mina egna lagg)
- Dyr mat och dryck (mat ingick ifs i priset, men om man ville ha t.ex. sushi eller burgare)
- Dyr transfer fr. Santiago, det fanns dock alternativ på transfer som var billigare
- Mycket amerikaner, vilka kan vara rätt dryga


Avslutningsvis vill jag dock varmt rekommendera Portillo! Om någon ska dit och vill ha tips så släng i väg ett meddelande…

/C

christianwiig
2004-05-30
Veldig bra sted med veldig bra muligheter for frikjøring. Heisene er gamle og dårlige. Ha booket et sted å bo før du drar opp, for det kan være pes å finne. Det gule hotellet koster veldig mye, men man kan få tak i pakkepriser i dorms. Det billigste er det gamle hotellet like ved grensestasjoene til Argentina. Han som eier det og bor der snakker engelsk og leier ut rom hvis man snakker litt hyggelig med han. Ta med varme klær. Det er ingen butikker i Portillo så man må kjøpe mat før man reiser opp dit hvis man skal lage selv.

Det er veldig vakkert i Portillo med fjellene på begge sider av en stor innsjø. Ved sessonger med masse snø kan man følge fjellsiden (skiers right) og veldig langt ned og kjøre veldig bra linjer ned til bunnen av dalen, for deretter å haike opptilbake til den nederste heisen eller sentralområdet. Det er lett å få haik med trailere, men det går ikke veldig fort opp de 57 hårnålssvingene.

Pass på at skredkunnskapen og skredsikringen er dårlig i hele Chile, så du må ta vare på deg selv.

overkill
2002-08-28
Fint område högt upp i Anderna som har mycke att erbjuda om du är villig att röra på bena uppför.
Kanske lite dyrt och alldeles för många Amerikaner som snackar en jävla massa.
Om Måns P är kvar hjälper han gärna till att guida, hälsa från jerk!