Revelstoke Mountain recensioner

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Revelstoke Mountain?
5
4
3
2
1
FredrikNilsson01
2020-02-13
Bra skidort med lätt tillgänglig bra offpist inom liftsystemet. Många olika typer av backar för de skidåkare som gillar manchester, och för oss som föredrar puderåkning så kan man välja mellan opistade backar, gles skog och tätare skog.
Två nackdelar som jag kan komma på är
- Nedfarterna (backe och skog) blir snabbt uppåkta
- Långa liftköer

Betty
2017-03-01 (Ändrad: 2017-12-15)
Vi och grannfamiljen fick fem härliga skiddagar i Revelstoke förra veckan. Efter en vecka i Panorama (rekommenderas! och ett par dagar i Kicking - rekommenderas verkligen!) Vilket ställe! endast tre liftar men de ger fullt av möjliga åk, 1/5 av allt var pistat, så man måste gilla pucklar och träd. Vi hittade snabbt en favorit; Gondolen upp, vidare med Stoke chair upp till toppen, ska man ännu längre upp och ner i North Bowl får man knata sista biten. Det gör många, det ser ut som ett lämmeltåg med bräd- och skidbärare, följaktligen heter stigen the Lemming Line. :-) När man satt på sig skidorna tar man trailen förbi första inbjudande bowlen och över till nästa. Där väntar metertjock mjuk marängsmet, helt fantastiskt. Fresh powder till eftermiddagen, om det inte är så många locals i farten. Båda dessa bowls leder en ned via en ränna tillbaka till systemet, med tredje liften, the Ripper chair. Är det mycket snö är även rännan kul. För ett varv till behöver man komma tillbaka till The Stoke. Men har man tid över måste man svepa in i Snorkel Glades; mjuksnö, gallrad tallskog, och lagom flack för härliga svängar i skog. Det gäller att skynda sig, kl 15 stänger Ripperliften, och då kommer man inte tebax, liksom. Jag gissar att det finns en tanke med att liftarna stänger senast 15:30. Det är troligen för att alla hikare ska hinna tillbaka till resorten innan det blir mörkt, vid 18-tiden. Vi hann inte med området söder ut, det får vi ta en annan gång.
Vi bodde på Sandman, och tog gratis shuttle upp till berget. Då har man nära till stan kvällstid. Och morgontid - inget hotell har frukost, utan det äts ute, precis som alla andra mål, vilket kan bli både dyrt och tråkigt för en familj. Hoppas verkligen att vi får komma tillbaka till detta land med dessa gästvänliga människor!Vakteman
2011-11-09
Besökte Revelstoke mitten av Feb 2011 och vi prickade väl inte bästa vädret med +2 grader och regn...Dock var det fin snö första 500m. Som på många ställen i nordamerika så ska man undvika helgerna, det finns flaskhalsar i systemet efter stora dump en lördag morgon. Annars handlar det mesta om skog och mer skog. Är man inte trädkramare så blir man en. Nästan all åkning sker under trädgränsen och ju mer man åkt ju bättre blir det. I början var det svårt att hitta de fina stråken. Hypen kring Revelstoke har gjort att det lockar mycket folk, tyvärr. Satsa hellre på kicking horse där det är betydligt glesare med folk.

Peter Svensson
Peter Svensson (Gäst)
2011-02-28
Dom har rensat en hel del i skogen nu som sagt innan sjukt fint i skogen och även i bowllerna men framför allt snön är magisk haijka lite och det öppnar upp sig ännu mer eller med en guide och få ut ännu mer .Bra läge för både cat o heliski

Erik L
Erik L (Gäst)
2009-02-22
Stort berg, fallhöjd på över 1700 meter, nya och snabba liftar å bra med pudersnö. Var där bara en dag (och det var 2 dar efter det senaste snöfallet) så jag vet inte och jag lyckades hitta alla bra repor men man kan lätt se att stället har grym potential.

Det negativa är väl att skogen bitvis är tät och storleken på berget gör det lätt att köra lite vilse i skogen. Speciellt om man inte känner till terrängen, vi fastnade en halvtimme i djungeltät skog som sen blev något mest liknande ett stenbrott med klippor och jättebumlingar

Lemmy
2008-05-22
Puder Puder Puder o mera Puder!!! Skrapade ihop några dollar och spenderade mina 2 livs bästa skiddagar i Revelstoke. 1 gondol och 1 fyrstol och man stog på toppen. 20min hike till subtoppen och en grym vy. Droppa in backcountry eller lägg en repa ner till syd eller nordbowlen. 45-60min senare står man på toppen igen! Fantastisk gladeåkning. Helt sanslöst bra puder! Bra mat på midchalet. Inte tokhöga priser heller. Revelstoke, staden är väl mindre charmig men erbjuder det mesta. Ska man åka puder i Canada, ska man definitivt åka puder i Revelstoke!!

Snipp
2019-05-06 (Ändrad: 2019-05-07)
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Revy har förstört allt för mig. Jag tillbringade 2013/14 säsongen där. Jag mäter varje utväg som jag besöker i Revelstoke. Ingenting i Skandinavien är jämfört med det.

1750 meter höjd. En gondol (faktiskt två. En snabb förändring till den andra) tar dig upp till en stollyft som tar dig till toppen. Det finns en annan stollyft på sidan. Uppskäraren.

Kommer upp dit hjälper det mycket om du är med någon som känner till berget. Det är viktigt! Att skida ner de preparerade banorna är jättekul, men det är inte varför man besöker detta berg.

Till höger från utgången av hissen är södra skålen. En enkel passage. Men efter några ganska skidåkning ner i skålen måste du veta var du ska slå kattbanan så att du inte kommer vilse.

Till vänster från stolen lyftes lemmingslinjen. 5 minuters svettig vandring. Tar dig in i den jämnare nordligare skålen. Slutar upp i en naturlig chute som är kul om du har några grundläggande färdigheter. Rännan tar dig till rippstolen.

De tuffaste startar vandring från stolens höjd och rakt upp till toppen. 100 meter höjd. Trevliga vägar ner därifrån. Eller fortsätter du att klättra upp till toppen av berget, Mount Mackenzie. En annan 125 meter höjd. Cirka 45 minuter från stolhissen eller lite över en timme om du är som jag. En enkel väg ner söder om du är trött. Alternativt en slighltly sketchy väg ner till "brown shorts" rännan. Eller ner till ännu mer utmanande saker som jag inte vet om.

Revelstoke är en mycket trevlig stad. Trevliga människor. Massor av människor som är där på grund av samma anledning är du där. Trevligt ställe att gå ut och ha en måltid och en öl. Och om du gillar en fin liten slagsmål över poolbordet med snowmobilersna med dina skidåkare är det möjligt också :-)