Rusutsu recensioner

Skidorter i Japan
Vad tycker du om Rusutsu?
5
4
3
2
1
steglund
2019-03-03
Det kanske inte snöar riktigt lika mycket i Rusutsu som det gör i Kiroro eller Niseko, men det kommer ändå snö så det räcker. Liftsystemet är betydligt luftigare designat än i Niseko och svängrummet i backarna är därmed mycket bättre, men trots det blir det även här tämligen snabbt uppspårat.
Precis som föregående recensent skrev, tycker också jag att pisterna håller ovanligt god klass. Lagom brant, jämn lutning, välpistat och med gott om plats.
Den största nackdelen är att det är svårt att få tag på överkomligt boende. Orten domineras av två stora, dyra, kitschiga lyxhotell och det fåtal billigare pensionat som finns blir uppbokade tidigt.lisamedbo
2017-12-01 (Ändrad: 2019-03-14)
Åkte till Rusutsu efter att ha kollat på SalomonFreeskiTV med förhoppning om att åka som de. Nej, men med förhoppning om att få lika mycket puder som de (terrängparken var större i verkligheten...).

Tyvärr blev det aldrig riktigt Japowmycket snö men alla dagar var puderdagar med svenska mått mått. Och det blev aldrig direkt uppåkt i och med att de andra som var där var 1000 japanska skolklasser som höll sig i en och samma backe.

Terrängen var riktigt roligt! Inte brant, bra glesa skogar, roliga raviner och gick man bara några minuter från liftarna fans det lite större, öppna ytor. Backarna var för övrig också bättre än väntat om man skulle vara sugen på en japansk pistresa.

Vi bodde på pensionatet Clydesdale hos världens gulligaste och mest hjälpsamma par. Håll er borta från lyxhotellen och bo där ( http://clydesdale.jp/english.html ) och gå och ät med japanerna i de små igensnöade hyddorna på kvällarna.