Scuol recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Scuol?
5
4
3
2
1
OneMag
OneMag (Gäst)
2018-10-09
Det blev 3 dagars åkning i början av mars 2017 i Scuol (uttalas "Skwå'all" på rätoromansh). Härligt schweiziskt med bergbana och tågstation intill varandra och nedfart hela vägen ner. Systemet heter Motta Naluns och har hög åkhöjd och rejäl fallhöjd men ett ganska litet system. Det erbjuder dock trevlig åkning 2-3 dagar.
Man kan åka ner till de två små grannbyarna Ftan och Sent. Från Ftan går det liftar tillbaka upp i systemet. Den så kallade Traumpiste (drömpisten:) som leder ner till Sent från Salavina är ett fantastiskt fint och långt åk med den måhända välbehövda och goa Sömi bar halvvägs ner. Att man behöver ta bussen tillbaka till Scuol är det absolut värt. Åket är en perfekt avslutning på dagen.
Gott om plats i backarna den veckan. Inga turister vad jag kunde se, utan bara schweizare som blev förvånade att se svenskar där.

Var ej uppe på toppen Champatsch pga dålig väder. Härlig lättillgänglig och mycket lätt off-pist mellan dom svarta backarna under Mot da Ri och även vid den röda nedfarten nedan Salavina. Hoppa över pist 19/20.
Fantastisk vackra intilliggande berg att beskåda när man åker. Medioker men trevlig liten after-ski vid bergbanan.

Mysig by med rätoromansk kultur. Ok antal och urval av affärer och restauranger. Flashigt badhus. Fina små kullerstenstorg med brunnar som erbjöd friskt källvatten från bergen. Vackert dekorerade stenhus (byn/dalen sades vara graffitins ursprung). Att hitta billigtbilligt boenden är nog svårt. Vi valde att bo på airbnb.
Rekommenderar restaurangen Trais Portas som ligger i en gränd ovanför huvudgatan och vill man äta en helt ok pizza till överkomligt pris funkar Taverna intill ett av varuhusen på huvudgatan.

Scuol är en genuin by som ligger lite avlägset i sydöstra Schweiz. På resan dit passerar man Klosters. Hit åker man över en romantisk helg eller för ett dagsbesök.