Skeikampen recensioner

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Skeikampen?
5
4
3
2
1
calhenrik
2018-03-05
Var där påsken 2017 och när vi körde upp började snön falla så första skiddagen var förutsättningarna optimala med ospårat puder överallt.

Som skidort är det ganska litet och man hinner åka allt innan lunch första dagen. De bästa pisterna ligger längst bort vid släpliftarna men orten storhet ligger inte i pisten utan den lättillgängliga offpisten.
Att det inte är jättemycket folk gör att man ofta har offpisten för sig själv och det gick att hitta ospårat utan att ge sig långt iväg trots att det var påsklov.
Flesta gästerna brukar gå på längd så på afterskin är det mera längdskidor än utförskidor.

Vi bodde på det gamla välkomstcentret (som verkar vara stängt för renovering) och bokades med halvpension. Stora men väldigt slitna rum. Helt ok mat med tanke på att det var buffe i Norge. Är i stort behov av renovering men läget är perfekt precis vid sittliften.

Testade även Hafjell och Kvittfjell som ingick i liftkortet och ligger nära men eftersom vi hade puder första dagen i Skeikampen var det favoriten av de 3.

wenblad
2018-02-26
Skeikampen är inte stort men mysigt och med mycket fjällkänsla. Vi prickade in riktigt bra väder med lite nysnö och en hel del sol v10 2017. Jag kan tänka mig att när det blåser är det ganska väderutsatt och blir lätt dålig sikt med tanka på att det ligger ganska högt och det mest finns lite fjällbjörkar som skyddar.

De längsta och kanske bästa pisterna ligger rätt upp från hotellen och själva skidcentret. Skeikampen besöks av ganska många danskar och de verkar mest hålla sig i backarna närmast hotellen. Tar man sig lite längre bort i systemet finns det ett gäng släp-liftar med mycket öppna ytor och lite fjällbjörkskog som bjuder på lättillgänglig och ganska rolig offpist.

Vi var tre barnfamiljer som kört upp med bil från Göteborg och bodde på ett gammalt ganska sunkigt hotell med helpension. Rummen var stora men lite nedgångna och maten var det norsk standard på…
Skeikampen är, litet, barnvänligt med bra ski-in/ski-out läge och gillar man känslan av att verkligen vara i fjällen så har man kommit rätt. Det är väldigt långt ifrån Skistar och Sälens turistfabrik.

okristo1
2013-01-09
Fantastiskt trevligt system! Mycke fjällkänsla och bra offpist i hela systemet. Bottre delen är komprimerad på pistkartan och erbjuder mer än kartan visar. Lite folk, mycke offpist, bra värmestugan, trevligt café i backen, billig bufe i Turistcentret, vad mer kan man begära.

Vi var ett gäng om 8 som tänkte åka till Stranda men stannade i Lillehammerområdet pga. snöbrist i Stranda : ( Vi provade Hafjell och Kvitfjell men när vi kom till Skeikampen var resan räddad och valet av skidanläggning för resten av veckan självklar : )

- Hadde gärna fått vara större.
- Väderkänsligt.

ulf
ulf (Gäst)
2012-12-31
Grymt ställe, bästa jag varit på. En massa snö och inga långa liftköer. lite dyrt att vara där 1 vecka med med 5 stycken andra i familjen bara.

EricH
2007-03-07
jag tycker området ær lagom stort om du ska vara dær max en vecka.
de har en park med bla. wallride, ett par rails, kinkbox, corner, big-jump och 5-6 andra hopp. man kan hitta en hel det bra offpist och skogsåkning. ofta orørt. det finns 10 liftar och 17 pister. nær jag var dær (vecka 1) var det næstan tomt, inga liftkøer!!! det finns en massa snø. vældigt snøsækert!!!