Sogndal Skisenter - Hodlekve recensioner

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Sogndal Skisenter - Hodlekve?
5
4
3
2
1
TNT
TNT (Gäst)
2019-01-05
Ingen kø fantastisk snø!!

wenblad
2018-02-26
Jag och två gamla polare som känt varandra sedan vi säsongade i Val´disere i slutet av 90-talet var uppe i Songdal påsken 2017. Mest för att gå på topptur men en dag körde vi i Hodlekve Alpinanlegg.
Vi bodde på Kjörnes Camping nere i Songdal och denna morgon regnade det nere vid fjorden så vi tog det rätt lugnt på morgonen. Räknade inte ens med att det skulle bli nån åkning då det såg ut att vara riktigt flatljus. Efter lunch drog vi upp för att kolla in Songdals skisenter, det som även heter Hodlekve Alpinanlegg.
När vi kom upp visade det sig att det kommit 15-20 cm nysnö så vi köpte ett eftermiddagskort och låg och loopade en lift som jag tror heter Rindabotn. Där fanns hyfsat gles skog av fjällbjörk och riktigt stora ytor. Vi var ändå där på påsk som är norrmännens största högtid i fjällen men några liftköer var det inte att prata om. Den liftnära offpiståkningen var riktigt skoj, inte särskilt brant men lekfull terräng.
Skidsystemet är inget där man spenderar en vecka men 2-3 dagar funkar nog speciellt om det kommit nysnö.
Annars är toppturs möjligheterna i Songdal riktigt bra med flera turer lämpade för sådana som oss som inte kört så mycket ”Skimo” med korta anmarscher och man ser hela åket från parkeringen.