Recensioner om Stryn sommerski

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Stryn sommerski?
daniel_bringevik
2002-11-25
Var i styn veckan efter midsommar och blev helt klart impad av att ha så grymt bra åkning mitt i sommaren. vädret sög ordentligt när vi var där och det var rätt lite snö men en åkdag i sol och vindstilla med bra ytor och skön slasksnö utanför "pisterna" samt en hel del bra hopp gjorde att man såg vilka potentialer stället har.

KalloBallo
2002-11-06
Egentligen vet jag inte om Stryn är bra eller om man är helt euforisk för att man inte åkt bräda på några månader och att det är en upplevelse att åka bräda på sommaren. men roligt är det och bra mycket bättre än på Galdöpiggen.

SulanW
2002-10-17
En snösäker glaciär och många fallhöjdsmeter. Skidbussarna går var dag och det finns flera olika boende alternativ. Folven camping är att rekommendera särskilt kring midsommar. En oförglömlig fest kan väntas. Räckna med att det kan bli en kort säsong, som i år när det nästintill regnade hela juni, samt blåste,,tyvärr..

fogy
2002-09-06
Ska man åka skidor i skandinavien på sommaren så finns det egentligen bara ett stalle att valja på, Stryn. Visserligen finns ju även Juvas och Folge men de räcker liksom inte riktigt till.
Jag har varit i Stryn under åren 99-01 och är helt såld på detta paradis. Dessvärre satte ekonomin stopp för sommarens planerarde tripp men med tanke på årets snömängd så kunde nog lika gäran vara.
Det som gör Stryn så jädra bra är nog att det finns så många åk utanför systemet. Bara att se "Baksidan" det att vattnas i munnen.
Kort och gott kan man väl säga att som sommarskidåkning kan man inte hitta nått bättre här hemma.

Annekim
2002-07-31
Alldeles för varm försommar i år, och då för lite snö även i slutet av juni!! Var där helgen efter midtsommar i år, och ytorna som vanligen bjuder på veldigt bra skidåkning och många mögligheter, var redan veldigt begränsad. Om man skall vara säker på att få bra med snö bör man åka vid öppningen i slutet av maj eller början av juni. Annars brukar det normalt vara bra tills slutet av juni, men inte i år på grund av en lång period med veldigt varmt väder i maj/början av juni. Stryn rekommenderas varmt, men inte lägre d.å. Normalt 5 i betyg, men nu...

jag_martina
2002-07-19
Skitbra skidort på sommaren. När jag var där hade dom puckel, hopp, halfpipe, off pist och vanliga pister. Ganska litet system men det är skitkul. Norge är inte heller det billigaste landet om man säger så. Det är skit dyrt. Men över till stryn. Det är i alla fall en väldigt bra skidort fast det är krångligt att ta sig till berget om man kampar (som jag gjorde) det tar väl en 20 min från kampingen.

skia på *Martina*

MackanW
2002-07-17
Vi är ett gäng snöberoende grabbar och tjejer som packade bilarna fulla och begav oss till Stryn i Norge den nionde juli -02.
Vi åkte i fyra bilar upp och färden gick ganska fort när man dök in bland de norska bergen, mycket vacker natur.

Campingen vi bodde på låg en kort stund nedanför Sommerski Centret med Stugor och platser för husvagn och tält. Det fanns även en liten skatepark för de som är trötta på snön efter en hård dags åkning.

Själva åkningen i Stryn var helt okej och det var mer snö än förra året. Visst är det blött i snön men det får man räkna med så här mitt i sommaren. Ett liftsystem på en 2- sitsig sittlift och en ankarlift mot toppen. Liftköerna är inte långa i juli och de rör sig fort.

Lyckas man få ett kanonväder så finns det knappast något trevligare än åkning och efter en dag uför på snö, finns det många kurviga vägar att glida på om man har en Longboard.

Stryns Sommerski Center öppnar i maj tror jag och i juni kan man få tur att åka i pudersnö. Nu i juli har snön börjat smälta bort men det finns gott om vita ytor i allafall. Är inte Solen framme är det faktiskt kallt så ta med varma kläder och framför allt i gore tex material för det blir blött. Väldigt rekommenderat resemål som ligger ca. 70-80 mil från Örebro.

Johan_PI
2002-07-17
Stryn sommarskidåkning.... vilket bullshit!.
Jobbar i Geiranger Norge och var till Stryn- dålig snø, dyrt samt en lift till hade ju inte varit fel æn att stå i långa køer. Det ænda jag fick ut av det var repade skidor...

Elveeen
2002-07-03
Efter att ha kollat i broschyrer och annan reklam åkte vi i familjen dit en gång för ett antal år sedan, med en väska med inte mycket mer än ett par bad-shorts och t-shirtar. Det blidde litt kallt, och så satt man där i bilen på väg hem igen, efter 1 timme i Stryn.
Det lilla jag kan berätta om Stryn är att backarna såg fina ut, naturen är oslagbar! Men så ska jag ge dig ett tips också, TA MED VINTERKLÄDERNA (och lita aldrig på reklam)
Ska nog besöka Stryn igen, så ska jag ge en bättre recension!
(((((nojjan)))))

Albano
2002-05-03
Jag var i Stryn för 2 år sedan. Jag och några kompisar hyrde en buss å åkte dit när skidsuget var som högst för att tillbringa en vecka där. Första dan var det storm och då sög det. Men resten av veckan var det sol och mycket brudar i byn. För att sammanfatta så kan jag säga det med tre saker: Sol, Snygga norskor, bra åkning. Mitt bästa skidåknings minne.