Sun Peaks recensioner

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Sun Peaks?
5
4
3
2
1
combatspenat
2008-05-09 (Ändrad: 2011-12-26)
Jag arbetade i sunpeaks som snowboardinstruktör under den gångna säsongen och det var många dagars riktigt bra åking och det fanns alltid snö av bra kvallite att tillgå. Sen att det kanske inte är det brantaste eller häftigaste stället att vara på är väl en annan sak. Men med svenska mått så är det en otroligt bra upplevelse 5/5. Jag kan verkligen rekomendera att ni åker dit om ni gillar att åka bland träden, är det stora öppna ytor ni vill åt så kanske ni ska åka någon annanstans.

Per_Formance
2003-03-05
Sun Peaks hette till för några år sen Tod Mountain och drevs av den Kanadensiska utförsåkerskan Nancy Greene. Hennes framfart i de Olympiska pisterna i Grenoble minns vi väl alla som om det vore i.., eh, ja, 1968. Nancy är fortfarande kvar, men nya ägare har inte bara bytt namn på orten, utan har också investerat stora pengar i nya skidområden, liftar och en nybyggd liten by i klassisk stil.
Orten ligger några mil norr om Kamloops. Åkningen sker på tre berg, Tod, Sundance och Morrisey. Bra fallhöjd för att vara i mitten av BC. Det finns möjlighet till offpist, framförallt på Mt Tod, men det är ändå rätt begränsat i jämförelse. Man har i år öppnat upp för lite cat-skiing, har dock inte testat det. Pisterna är det inget att klaga på, välpreparerade och bra. Modernt liftsystem och modern liten by. Man skryter om 2000 soltimmar per år, men tyvärr brukar det inverka på snöandet, 5 meter per år kommer inte att göra orten känd som någon puderhåla direkt. Men har det snöat så är det som alltid, bra.
En liten kuriositet kan man beskåda i Heffley Creek, som ligger på vägen upp till Sun Peaks. Här ligger den enda ”Peak Performance Gas” som jag har sett. Passa på att tanka moderiktig bensin.
Sammanfattningsvis, ett bra familjeställe med mycket sol och fina pister, väl värt ett besök om man är i närheten, framförallt om det har snöat. Det finns vandrarhem, www.sunpeakshostel.com , med billigt boende.
För den som är allmänt intresserad av vandrarhem i BC så följer två länkar; www.samesun.ca och www.hihostels.ca .