The Remarkables recensioner

Skidorter i Nya Zeeland
Vad tycker du om The Remarkables?
5
4
3
2
1
combatspenat
2006-12-28 (Ändrad: 2007-05-15)
Remarks som dom kallar det, har varit nere på NZ två säsonger nu och jag måste säga att jag gillar remarks, dom har en fin park och vill man åka lite offpist finns det stora möjligheter till en hike eller två. - för alla stenar, det är jävligt mycket stenar och klippor så när det är lite snö är inte offpisten att rekomendera.

davidhagg
2003-11-26
Grusvägen är som sagt en nära döden upplevelse. Åkte upp med en kollektiv buss som förmodligen var med om första världskriget innan den hamnade på NZ.

Ett fint område men ganska litet och slöa liftar. Klä dig varmt för stolsliftarna kyler bra.

Var där sista veckan på säsongen så vädret var inte det bästa och alla pister inte öppna. Fanns en liten park med lite rails och något hopp, som faktiskt var sprayat trots lågsäsong.

Tog själv en dagstripp där liftkort, skidhyra och transport ingick för omkring 1000:- Inte värt det åkmässigt, men häftigt att ha åkt på NZ!

peterlore
2003-10-08
Det tar ca 45 min med bil och 1500 höjdmeter från Queenstown på en dödsföraktad grusväg för att nå liftarna. Det planeras enligt rykten en gondol från dalen och hela vägen upp till toppen, men det kommer att dröja ett x antal år. Att lifta är dock inga som helst problem.

Anläggningen är väldigt enkel i internationella mått men snötillgången är för det mesta god. Liftarna suger stort men det är bättre att hänga här i högsäsong än i grannberget Coronet Peak som tar 80% av alla turister.

Parken får inga höga poäng men det brukar finnas några större hopp och ett antal rails.
Remarkables är mest känd för hiking. Orkar du gå lite längre så kommer du få se enorma vyer och flyga över maffiga klippor ner i meterdjup snö.

Ett dagskort kostar runt 300 kr men köper du ett säsongskort runt mars någongång så kostar det under 2000 kr (2002 priser).
Är du i NZ passa då att besöka detta ställe, men ha inga höga krav, ta det för var det är. Fast har du pengar och begränsad tid, satsa då på heliskiing. Enormt!