Toggenburg recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Toggenburg?
5
4
3
2
1
Lommen
Lommen (Gäst)
2010-03-23
Var där idag å åkte igenom systemet, riktigt bra åkning måste jag säga. Högsta punkt var 2228m, vilket räckte med 1400m fallhöjd.
Helt ok röda breda fina pister som gjorda för snabb carving och dom få svarta var verkligen bra dom med.
Som sagt inte många "utlänningar" här inte, å inga köer (ons v9). Stöfeli:s gulachsoppa var kanon å läget var toppen.
Kan verkligen rekommenderas om man vill undvika köer å läga tiden på snön istället.

johannajb
2009-03-20
Toggenburg är en av de skidorter där det knappast är några turister, det är mest schweizare som åker dit och en och annan britt.
Köerna är i närmast obefintliga, även vid högsäsong. Vecka 8 och 9 är bra veckor då är det riktigt lugnt där, har för mig att det ligger mellan några ledigheter som schweizarna har. Men för att vara på den säkra sidan så att det är snö hela vägen ner till dalen så rekommenderas att åka vecka 6 eller tidigare.
Åkningen är underhållande även fast det inte är ett så stort system, det passar väldigt bra för barnfamiljer men även den som vill åka lite mer, åtminstone om det bara gäller en vecka.
Rekommenderar den svarta backen längst åt vänster på pistkartan. Börjar med hyfsat brant puckelpist som sedan går över i en ravin. Mest åkvärda backen enligt mig.

Ska du äta i backen rekommenderar jag resturang Stöfeli, härligt läge och helt okey mat och priser. Och restuarangen i Selamatt, där ligger uteserveringen i en hål och står solen på blir där riktigt hett eftersom där alltid är vindstilla.

"Utelivet" är väl inget att hurra för, det ligger en bar i Unterwasser, som jag inte vet vad den heter, ligger brevid hotel Stiernen. Där samlas alla skidlärare, pistvakter, brandmän och unga i byn. Så jag kan tänka mig att där kan säkert vara hyfsat på helgen, men mitt i veckan (..).

Tänk på att alla mataffärer är stängda på söndagarna och stänger väldigt tidigt på lördagar. Men som sagt var, passar barnfamiljen bra.