Valdelinares recensioner

Skidorter i Spanien
Vad tycker du om Valdelinares?
5
4
3
2
1
Tulle
Tulle (Gäst)
2017-01-27
Åkte en dag i Valdelinares i mellandagarna 2016. Det är bara 15 mil (1h20min med bil) från Valencia, så lätt att köra upp över dagen, bra motorväg större delen av vägen. Lite speciellt att man parkerar högst upp i backen och sedan åker skidor ner i dalen. I mitten av backen ligger en gryta där flera liftar sammanstrålar, där finns restaurang och stor uteservering och bar. Finns även skidskola, skiduthyrning och restaurang på toppen vid parkeringen.

Vi hade otroligt bra väder - strålande sol, varmt som en vårdag i alperna, trots att det var i slutet av december. Liftköerna var korta, utom i de gröna backarna, trevlig personal vid liftarna som gärna hjälpte barnen tillrätta. Sittliftarna är av den långsamma typen. Backarna var välpistade och snön (mycket konstsnö) var av god kvalitet trots värmen. Skiduthyrningen var kaotisk (trots förbokning) och utrustningen sliten.

Valdelinares ska inte jämföras med de stora orterna i Alperna och Pyrenéerna, backarna är lite längre än de i Sälen och det finns ett mindre utbud av pister i svårighetsgrad grön-blå-röd. Helt klart värt att åka dit för en eller två dagar.

Statistik:
Höjd över havet: 1700-2000m
Antal pister: 13
Total pistlängd: 14km
Antal liftar: 14st