Valle Nevado recensioner

Skidorter i Chile
Vad tycker du om Valle Nevado?
5
4
3
2
1
Erik
Erik (Gäst)
2013-01-21
Fint ställe. Dyrt som sagt men vi åkte dit från Santiago mest bara för att ha åkt lagg i Chile. Det var en veckodag mot slutet av säsongen, sep-okt nån gång. Man köpte bussresa, utrustning och liftkort nere på ett resecentrum/busstation i Santiago. Inte en käft i backen. Tyvärr blev det bara en gång, men skidåkningen var riktigt bra. Lite isigt på sina ställen bara. Det kan nog ha varit uppemot 10-15 grader varmt. Minns att kanadensiska landslaget tränade där och att en av de få svarta pisterna var avstängda av den anledningen. Tyvärr är det ingen vidare fallhöjd -som i Åre ungefär. Omgivningen är dock imponerande med toppar på nästa 6000 runtom.

Oso71
2009-02-10
Valle Nevado är Chiles kanske modernaste skidort med en riktig expresslift, Välskött men dyrt ställe (Dyrare än Sverige). Åkningen är bra med pister i varierande svårighetsgrad samt lätt tillgänglig offpist direkt vid expressliften. Jag tycker att Valle Nevado är förstahandsvalet om man ska åka skidor i närheten av Santiago ( Flera klasser bättre än Portillo.) Det enda negativa är prisnivån ( Avsevärt dyrare än tex Termas Chillan, Portillo, Corralco och Pucon). Vägen upp från Santiago är vacker men KROKIG. Mvh John och Marisel.

Svennebanan
2009-01-09
Åkte där i slutet av september och det är ett fint ställe, men som saknar rolig terräng. Rätt flackt, men med fina möjligheter till crouzing på stora öppna fält.
Skidåkning är en riktig överklass sport här i Chile och räkna med runt 500 spänn(40.000 CLP) per dag med resa ToR Santiago och liftkort. Finns flera matalternativ, men det är relativt dyrt att käka. Att bo på hotellet är betalar man ungefär samma kulor som i Sverige fast efter sifforna står det ett $-tecken och inte SEK...

Parken var liten men sjukt välskött när jag var där.

mankan
2005-09-13
Valle Nevado är bara en av tre skidorter som är sammanlänkade. Tillsammans så binder de ihop till ett stort system för att vara anderna. All åkning sker överträdgränsen med stora åk ytor och stor tillgång till offpist. Tyvärr så verkar dessa skidorter vara ganska så utsatta för vind då vi var där så blåste det ganska så kraftigt varje dag vilket gjorde att åkningen blev ganska så isig vi han dock få en riktigt bra dag i El Colorado som ligger precis intill Valle Nevado och La Prava. Överallt kan man finna lättåtkomlig offpist. Skidorterna ligger ungefär 1timme från santiago med bil, ett alternativ är att åka med skidirect som kör minibussar upp till skidorten är antagligen lättare och biligare att bo i santiago än uppe på berget. Vägen upp är värkligen se värd 40 serpentin svängar krävs det innan man når toppen!!

Ola Skjetlein
Ola Skjetlein (Gäst)
2004-11-03
Reiste på dagstur til Valle Nevado fra Buenos Aires i Juli 2003. Hotell i Santiago fikk vi ordnet billig på flyplassen, samt leid en sjåfør for resten av dagen (60USD). Han ventet der oppe til vi var ferdige for dagen. Alt skiutstyr inkl solbriller ble leid for 15USD.

Være var fantastisk, men det hadde ikke snødd på 3 uker vi var der oppe så føret var hardt. Løypene var utmerket preparert, men offpist var det oppkjørt. Riktignok, til tross for 3 uker siden snø, fant jeg et par plasser hvor jeg kunne dra noen "åk" i dypnsø.
Grunnen fikk jeg vite, er at de lokale nesten uten unntak holder seg i løypene, derfor tar det land tid innen det er oppkjørt.
Selve området har store flater hvor man kan kjøre off piste, så potensialet er stort.

Det går ikke frem a kartet, men det ligger et annet skianlegg til venstre med forbindelse, men der må man kjøpe et nytt heiskort, så vi kjørte ikke der.

Det jeg husker mest fra VN, er turen opp fra Santiago og den fantastiske utsikten der.

Vil jeg så anbefale VN? Tja, hvis du er i sør-Amerika allikevel, ring og sjekk om det har vært snøfall. Hvis ja, booka billett for 2 dager. Du treffer ikke mange skandinaver der nede.

Ola