Valmeinier recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Valmeinier?
5
4
3
2
1
henke_720
2009-01-09
Antagligen Alpernas sämsta ort tyvärr.... som alla andra skrivit så är snöbristen väldigt stor. Har varit där med familjen ett antal gånger (6 gånger totalt!!) då de kan hyra lägenhet där billigt, men det håller verkligen inte.

väldigt platta backar och offpisten är ett skämt i sig, man skär sönder brädan totalt på alla stenar och klippor, men de flesta gångerna har det inte ens varit möjligt att åka för det varit så lite snö.

Utelivet existerar inte. Finns ingen nattklubb. Vill man festa lite gör man det på La Contline i deras hotellbar. De har öppet till 01.00 men vid kl. 24.00 är man aldrig mer än 10 personer där........

måste tyvärr såga denna orten totalt! Finns så oerhört många bättre alternativ!

Dock är det perfekt för mina föräldrar som åker skidor 2 dagar på en vecka och går och lägger sig klockan 22 :(

monsharen
2005-04-07
Snöbristen var tyvärr påtaglig när jag var där, flera nedfarter stängdes pga barmark. Såg några riktigt fina klippor och andra trevliga repor jag gärna hade prövat om konditionerna hade tillåtit. Valoire låg bra till och fun parken borde kunna funka riktigt bra med en gnutta snö och den "tillhörande" knappen...

- Så otroligt snöberoende... håll utkik efter snörapporter

- *Boendet* bör kollas lite extra. Allt kändes väldigt provisoriskt, under uppbyggnad o allt vad det innebar... Skumma lösningar helt enkelt.

- "Byn" var väldigt liten = bristfälligt utbud av kvällsaktiviteter.

+ "Byn" var väldigt liten = tidiga mornar.

+ Nära till Val Thorens. Inte fy skam för den som har tillgång till bil/buss.

och till sist:
Det är inga "svåra" backar vi talar om, typisk familjeort med mycket "puckelpist"

Göran Svennar
Göran Svennar (Gäst)
2005-02-11
Tyvärr var det snöfattigt när jag var där därför ett mycket begränsat utbud av nedfarter pistade och opistade. Håll därför koll på snödjup och öppna pister. Granndalen Valoire hade något bättre förhållande. Men som sagt båda orterna kräver snö.
Finns snön vill jag påstå är skidåkningen obegränsad.
Valmenier typisk familjeort med måttligt uteliv.

JesperH
2004-03-02
Valmeinier har mest offpist med klippor och några leder, men om man andvänder HELA liftsystemet så kan man komma till Valoire, där man blir erbjuden fina pister och en funpark.

W_Anton
2003-12-27
Valemeinier har väldigt sköna backar och mycket bra offpist åkning med mycket puder!
men det är en sak som är rent ut sagt SK*T dåligtden har inga hopp alls och man tröttnar rätt snabbt!! en liten besvikelse för en jibb fantast som jag :)!
men barnvänligt och varierande åkning finns det!
en 3!