Voss Resort recensioner

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Voss Resort?
5
4
3
2
1
Il_ciclone_71
2022-01-31
Besökte Voss och Myrkdalen med tåg under Trettonhelgen 2022. Bodde nere i byn Vossevangen från vilken vi kunde ta en gondol från tågstationen upp till själva skidanläggningen. Tyvärr hade det kommit för lite snö när vi var där, så högzon var inte öppen ännu. Vi fick nöja oss med lågzon som var helt ok med några riktigt fina röda pister. För att få känna på högzon lite, tog vi på stighudarna och gick halvvägs upp, vilken såg ut att kunna erbjuda helt fantastik bra offpiståking, om det dumpat Gigantiska öppna ytor att åka på med bra lutning.

Vedhoeg
2015-01-27
+MYCKET snö! Hade dumpat 2,5 meter när jag var där!
+Rolig terräng med naturliga drop och hopp
+By med ett brett utbud av det mesta (Inte så billigt, men det är ju underförstått i Norge)
+Stora turmöjligheter.
+Går tåg direkt till byn (Även om det kanske rekommenderas att ta flyget till Bergen först istället för att sitta 12h från Sthlm hehe..)

-Väldigt väderkänsligt under min vistelse, även om det var mycket snö så blev den väldigt tung efter några dagars regn och plusgrader. Boka inte en resa till Voss månader i förväg, utan åk när förhållanden är bra och ser ut att bli så ett tag.
-Lite konstiga öppettider i byn. Under nyårshelgen var tydligen byns nattklubb stängd för att det var lågsäsong? Det fanns dock 3 st barer med varierande klientel. Inte för att man åker till Voss för att festa. Inga restauranger var öppna under nyårsafton heller, vilket kan tyckas lite skumt.
-Myrkdalen som ligger ca 25km bort ingår ej i samma liftkort.

Vistelsen i sig var nog en 3a men stället har potential till en 5a!

chrilli
2005-07-03
my backcountry paradise
varit runt o hærjat i europa, nothing beats the voss
kul plats med naturlig kul terræng, bara bra
kom dit så bjuder jag på en kaffe

jeppe29
2002-03-16
Har varit uppe och kört en vecka.
Helt vilt, 3 meter snö varav 50cm är färsk. Det bästa jag har upplevt i Skandinavien på mina 20 år på skidor och bräda. ÅK NU!

Sverre
Sverre (Gäst)
2000-03-16
Et snøhull av dimensjoner, I dag den 16.03.2000 er det ca.3 meter snø på toppen og ca.1 meter i nederst.....40-50cm ny snø/pudder.
Ta turen til VOSS!!!

Sverre F. H.
Sverre F. H. (Gäst)
2000-02-29
For en uke siden opplevde jeg Voss på sitt beste. Blå himmel, mye snø og et hav av muligeheter for offpist-kjøring.

Voss er et av de bedre stedene å dra hvis du liker deg ute i snøen, den som ikke er overkjørt av prepareringsmaskiner. I de preparerte bakkene er det ok. Heisene er treige, men hva gjør vell det når nedkjøringen er sinnsyk. Dette er kanskje ikke objektivt skrevet, men det er skrevet med ærlighet....

Jørgen
Jørgen (Gäst)
2000-02-27
Har bodd på Voss i fire sesonger. Det sier vel egentlig sitt! Her finnes det aller meste unntatt en skikkelig park, men det er ikke derfor man skal reise til Voss! Her finnes noen av landets treigeste heiser og slappeste preparerings mennesker. Styr heller skiene ut i snøen. Den er det som regel nokk av. Er det lenge siden, så finner du alltid noen lokale som bygger kickere som de færreste hopper på. Det er ikke som alpene, men det blir ikke bedre i norden.

Andreas
Andreas (Gäst)
2000-02-22
Bor man i Bergen (stud just nu) är Voss ett utmärkt dagsmål. Liten by. Tågpaket med liftkort från Bergen för 230 NOK!!! Linbana modell äldre kabin upp från byn. Mycket STORA förutsättningar till bra och lättåkt offpist. Stora ytor och inte SÅ vindkänsligt. Sega liftar men å andra sidan sällan köer. HAr varit MYCKET bra i år och ligger i toppen av den norska snödjupsligan. Begränsad uthyrning men OK. Bra matservering med norska priser ;-) Finns ett par utmanade löpor och skulle det vara dåligt väder är det bara att utforska skogen vid sida/mellan pisterna. Hyfsad fallhöjd.

Summa: Litet och trevligt ställe utan stress och köer. Lite Alpkänsla då by saknas i direkt anslutning till området.