Whakapapa recensioner

Skidorter i Nya Zeeland
Vad tycker du om Whakapapa?
5
4
3
2
1
Lars Petter
Lars Petter (Gäst)
2007-02-16
Perfekt om man saknar snön svårt redan i juni. Jobbade säsongen 06 och skall tillbaks 07. Tycker man om att hika så finns det mycket orörd terräng. Liftarna går bara till ungefär 2300 meters höjd så det är bara att klättra upp till toppen och njuta.

Vädret är minst sagt oberäkneligt med många stängda dagar. Snön är ganska blöt men lite puder kan man hitta då och då. Det är rejält svår åkning så ens teknik utvecklas enormt.

Uthyrningen är lite av ett skämt när det gäller kvalitet på utrustningen. Förhoppningsvis bättre till 07. Kom in till skidverkstan och säg hej.

Liftarna håller på att upprustas och det skall byggas några nya så det blir bättre o bättre. Parken är bättre på andra sidan, Turoa, men är helt ok.

peterlore
2003-10-09
Störst i Nya Zealand. 5-6 timmar från Auckland. Modern anläggning med 17 liftar, seriös park och tävlingar. Coolt också att den ligger på en vulkan som hade utbrott bara 6 år sedan... Det finns en kokande het vattenfylld krater på toppen för den intresserade.

De brukar ha så sjukt mycket snö så de brukar köra igång liftarna vid jul (Nya Zealands sommar) och en månad framåt. Så jäääävla skoj! Kolla upp om du är i NZ på sommaren. Möjlighet att hika.