Yabuli (Dragon’s Back)/Sun Mountain recensioner

Skidorter i Kina
Vad tycker du om Yabuli (Dragon’s Back)/Sun Mountain?
5
4
3
2
1
N/A
(Gäst)
2007-05-30
3 svarta bra backar, ganska långa, men ingen fungerande pistmaskin.
4dm nysnö när jag kom dit i början på Mars. Temperaturen var mellan 0gr C till -14gr C under veckan. Bra vällagad mat på Windmill Village Hotell (bokad genom Sino Hotell).
Hotellet är byggt för 14 år sedan. Utan underhåll i Kina innebär det att det ser ut som 40år utan underhåll. Vatten läckte in i vissa rum från snösmältning. Inrdening var lös och sliten. Varmvatten bara vid vissa tider. Rena lakan och hyfsad städning däremot. Engelskan var på en låg nivå men de hade en engelsk meny i matsalen. Det var däremot väldigt svårt att beställa frukost och förstå vad som egentligen skulle komma ut när man beställde något. Något annat än Luxury room är inte att fundera över på detta stället, jag vet, var 2 nätter i ett annat hus på området.
Det finns 2 andra hotell i närheten, kom ej ihåg namnen. De verkar betydligt bättre, men engelskan är ännu sämre på dessa ställen. Man är nog tvungen att prata mandarin både för att kunna få ut en nyckel till rummet och få mat på bordet där. Det tog mig en kvart att få en informationsbroschyr från det ena hotellet. Värt att veta är att hela området skall uppgraderas med SpaHotell och massor av andra nya byggnader, utbyggda liftsystem och backar m.m. Om 2 år kan det vara lämpligt att våga sig dit igen. De saker som nämns skall finnas på hotellet bör ni inte räkna med. Massagerummen var inte trevliga, sista ping pong bollen med mycket dåliga racket har jag just gjort slut på. Bowlinghallen var i bra skick och biljardbordet var OK. Träningsrummet, Simbassängen och bastuanläggningen som de skulle ha, de frågade jag inte efter en gång. Det fanns ett skidområde till med en fin röd backe, som var pistad. Det gick med hjälp av lokalbefolkning att få tillgång till den men den var egentligen enbart för högre administrationspersoner från Peking samt vid detta tillfället för Kinas juniorelit att träna i.

N/A
(Gäst)
2009-01-05
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Bra för inhemska turister att få sin bild tagen på ett par skidor. Rekommenderas inte för de erfarna.