Zakopane recensioner

Skidorter i Polen
Vad tycker du om Zakopane?
5
4
3
2
1
Mats
Mats (Gäst)
2006-01-25
Hej!
Själva Zakopane är faktiskt inte så bra. Där finns det bara ett bra område: Kasprowy Wierch, med en kabinbana från 1934 och två stolliftar. Det är faktiskt mycket bättre i Bialka Tatrzanska, 3 mil från Zakopane (4 stolliftar + 10 enkla liftar) se: http://www.ski.boo.pl/mapa_bialka.jpg men där finns det inget för bra åkare (nästan bara blåa och gröna pister. Dagkort kostar 60 zloty (cirka 100 kronor) www.bialkatatrzanska.pl
Ännu bättre är det i Krynica (1 gondolbana + 8 liftar) se: http://www.ski.boo.pl/mapa_jaworzyna.gif, liftkort cirka 80 zloty/dag www.jaworzynakrynicka.pl , nära Krynica ligger Wierchomla med 8 liftar se: http://www.ski.boo.pl/mapa_wierchomla.jpg, och där gäller samma liftkort som i Krynica... www.wierchomla.com.pl
De skidorterna är bättre än Zakopane, (även bättre än Sälen) och mycket billigare än Alperna...

Hälsningar

henrikmjoberg
2006-01-25
Ett besök till den Polska byn Zakopane kan varmt rekommenderas. Priserna är fortfarande relativt låga och om snöförhållanderna är goda blir åkningen njutningsfull. De pistade backarna på Kasprowy är få, men offpsiten är lättillgänglig och bra. Om du skråar och eller hikar en knapp halvtimme garanteras du orörd snö och åk i varierande och rolig terräng.

Nöjd oerfaren skidåkare
Nöjd oerfaren skidåkare (Gäst)
2005-02-10
Polen är ett utmärkt alternativ till de Svenska fjällen, visst sitter inte systemen ihop men när en taxi emellan dessa kostar sådär mellen 5-10 kr tycker inte jag att det spelar någon roll. Att åka till Zakopane som småbarnsförälder tycker jag fungerade alldeles utmärkt, fantastiskt duktiga skidlärare som pratade mycket bra engelska och var väldigt tillmötesgående. Backarna är bra preparerade men klart inte jättelånga men det finns pärlor som Gubalowka där man oavsett erfarenhet kan åka i olika backar. Vill man uppleva lite alpkänsla får man ge sig upp med kabinbanan till Kasprowy Wierch där du har röda och svarta pister (ett bra tips är att boka biljett upp redan hemifrån).Pensionaten i Zakopane håller en bra standard och serverar framförallt väldigt god mat. Vi åker tillbaka iår igen för andra gången och säkert inte den sista. Att inte förglömma det är otroligt billigt vilket gör att man får en väldigt billig semester. Man kan se det som så att du får vad du betalar för det går inte att jämföra varken skidåkning eller priser med tex Trysil eller Åre. Prova innan ni fördömer,väl värt ett besök.

Ruud
2004-03-03
Tja! Vad ska man säga om Polen? Det är svinbilligt i alla fall...Nä, det går faktiskt att åka i skidor i Polen, i Zakopane närmare bestämt! Var där v 8 2004. Systemen är inte ihopabyggda, utan består av flera anläggningar runt Zakopane. Den bästa åkningen finns på Kasprowy Wierch som man når med kabinbana som är byggd nånstans mellan bronsåldern och nutiden! Men när man väl är uppe på ca 2000 meters höjd har man två skitfina backar att åka på! Helt klart alpkänsla! Har man dessutom så fint väder som vi hade är det helt underbart på toppen! Jag tycker att Zakopane helt klart är värt ett besök. Inte bara för skidåkningen utan för att allt är så jäkla billigt: Stor stark: 10 kr, Big Mac med plusmeny 20 kr m.m

Cajsa-Malin
2004-02-25
Zakopane
Tyvärr så sitter inte systemen ihop.... vilket är ett stort minus... men å andra sidan så kostar en taxi mellan aldrig mer än en öl i Sverige.
De små "systemen" vilka består av 1-3 backar kan jämföras med Lindvallen i Sälen.
Men om man tar kabinbanan upp på Kasprovskiy så snackar vi helt annan åkning!! Över trädgränsen blir topparna som spetsar upp mot den blåa himmlen!! Väl uppe på toppen finns många möjligheter, man får lite "alpkänsla" då man blickar ut över topparna mot Slovakien!
Offpisten ligger oftast helt orörd, "man" åker inte offpist här!! Så för oss fantaster så kan vi hitta otroligt bra åkning här!! Man bör dock ta det försiktigt så att man inte skadar sig och behöver uppsöka sjukhus.... talar av egen erfarenhet att sjukvården inte något att "hänga granen"..... Ett litet minus till är att deras liftkortssystem inte fungerar alls... man behöver i princip köpa ett nytt liftkort för alla backar och dom fungerar på endast ett ställe...

Men Zakopane har möjligheter att utvecklas, det finns potential här!! Men innan dom kommer lyckas behöver de lära sig engelska, bli trevliga och artiga samt att bygga ihop systemen och möjlighet att använda samma liftkort i alla system!

Men vill man ha en annorlunda skidvecka i Polen så kan jag rekomendera Zakopane!
Allt är sjukt billigt!!!

balme
2004-01-24
oj oj en skidort med gigantisk potential! det finns inte så många pister! så mycket av ytorna lämnas fria åt den puder dyrkande skandinaven. för så värst många polaker ser man inte utanför pisterna! den som är frälst på skidalpinism kan komma till Zakopane och skratta sig löjlig och lycklig!

micke
micke (Gäst)
2001-10-01
Det utlovas ett antal backar mer än vad som i verkligeheten existerar. De backar som finns är okej, inte mer än det. Offpistmöjligheterna är begränsade, men de finns.
Ölen är ju sjukt billig nere i stan och på afterskin.
Gränsen till slovakien ligger där kabinbanan slutar och vakter med kalashnikovs bevakar strängt.
Enstolslift finns, och den funkar bra.
Det hotell jag hade 4 stjärnor, men i svenska mått motsvarar det ungefär 1.
Rekommenderar ändå ett besök i Polska alperna.

AlexanderZhukov
2018-02-22 (Ändrad: 2018-02-23)
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Mycket kontroversiell skidort. Vi åkte till Zakopane i år (mestadels för freeride). Boendet var ganska billigt jämfört med alpina skidorter. Snöförhållandena var ganska anständiga. Vädret är dock ofta inte skidvänligt eftersom det finns många dimmiga och blåsiga dagar. Huvudområdet är Kasprowy Wierch. Där lyftes 3 som alla går till samma toppmöte, vilket är ganska bekvämt.

Berg är fantastiskt även efter Alperna, med massor av potentiellt fantastiska freeridefläckar. MEN. De är en del av Tatra National Park. Det betyder att du inte kan åka skidor i många arar. Om du gör kan du få böter (ungefär 200 PLN). Vissa fläckar är ganska svåra att komma till, men definitivt värt det.

Övergripande, inte en dålig skidort, men se till att du vet allt om det innan du planerar ditt besök.
Szczepan
Szczepan (Gäst)
2005-05-16
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
 Hela staden är betwen berg, vi har inte någon snöpark här men riktigt fina BC-terrängen, varför Staszek Karpiel är i Voelkl International Team nu för att han var jobbig.
 Kasprowy ierch är en av de högsta bergen för att åka upp här. Fjället är inte så högt, men terianen är vacker.
 Framför Kasprowy Wierch vi har en Guba³ówka Mountain Witch är perfekt för ametörs skidåkare, och naturligtvis Szymaszkowa för mellanliggande ryttare.