Gilla3
 

Omvägen till Helvetestinden: Ep 1 – Puderlycka på Brandstad

Skogsåkning på Brandstad / Övernattning på Philipshaugen

En planerad högalpin travers på kalfjäll, det kräksnöar och är lavinfarlig - vad gör man? Drar åt skogen så klart! Häng på Asbjørn Eggebø Næss & Company till Norges västkust i första delen av videoserien "Omvägen till Helvetestinden".

Flerdagarsäventyret som alltså går under namnet "Omvägen till Helvetestinden" börjar hemma hos Asbjørn Eggebø Næss på gatan Hjelset 19, Mars 2017. Han har bjudit Even Sigstad, stjärna från Field Productions, på resan. Känd för att vara skicklig på rails och glida över räcken men underskattad som friåkare och har mycket god erfarenhet av bergen. Det pekas intensivt på en karta från den ena fjälltoppen till den andra över ett område som de båda väl känner till. Det snöar, och enligt väderprognosen kommer det att snöa resten av dagen.

För ett projekt som till största del kommer att ta plats över trädgränsen är det en dålig nyhet, men om du gör om planerna kan det bli det motsatta... Den första etappen, som egentligen skulle gått mellan Jordalsgrenda och Øksendal, omvaldas istället till en puderdag i Brandstadskogen.