Gilla6
 

B*A*M Pindung (2020) - A heavy competitor to Shift

Redan för tre år sedan visades "Pindung", en binding som är tech uppför och alpin nedför. Känns konceptet igen? Förra året kom Shift från Salomon. Men nu är även B*A*M som tillverkar Pindung klara och släpper sin binding till hösten, en tung utmanare på 1,3 kilo per enhet och DIN 5-14.

DIN 5-14
Weight 1300+ gram per unit
One climbing aid at 8 degrees
Price 499 €
25mm elasticity in front & 12 mm in back
Logga in
 1. MnO
  2
  MnO | 2019-02-06 13:40          

  @AndersWingqvist Ja, med tanke på att det finns rätt många bra alternativ en bra bit under kilot krävs det något alldeles extra i egenskaper för man ska välja Pindung. Shift i all ära, men den är långt från perfekt så det finns utrymme för att slå den om någon kommer med antingen en liknande konstruktion med mindre halvkonstiga egenheter och bättre elasticitetshantering eller en Tecton-klon utan Diamirs typiska lätt flexande plastic is fantastic-konstruktioner. Men det är en riktig teknisk utmaning att få ner en sådan bindning till runt 700 gram och ändå bygga den hållbar nog för att palla den misshandel som en bindning för hård friåkning får utstå. Som helhet dock är Shift helt klart ledande på marknaden med bred marginal med Tecton som aningen osäker huvudutmanare tycker jag. Kingpin har bra åkkänsla, men jag har aldrig kunnat bli av med den där osäkerheten i säkerhetsaspekten pga pin-tån. Jag har kraschat med pin några gånger i lägen där jag inte förväntade mig skada, men ändock dragit på mig vridskador. Sen är ju vridfall bakåt aka korsbandskrasch förmodligen snällare med utlösning endast bak, så det gäller att ramla rätt :)

 2. AndersWingqvist
  1

  @MnO Ja, den känns omotiverat tung. Vi träffade en bindningsingenjör på Marker också, pratade ol uppdaterade Kingpin M-Werks och frågade givetvis då om nya projekt och Shift-utmanare, men fick så klart inget ordentligt svar där... nåt lär de pilla på! Även ATK har ju ett projekt, men de fick pausa förra årets prototyp Powster. Nja, Shift sitter rätt ohotad på tronen även nästa vinter skulle jag säga.

 3. MnO
  0
  MnO | 2019-02-06 11:06          

  En rejäl pjäs onekligen. Det krävs ju att den är riktigt bra ur fasthållningssynpunkt och hållbarhet för att motivera den vikten. Men ändock intressant med alternativ.

 • 7 549 Besök
 • 4 Kommentarer
 • 6 + Gillar