Gilla3
 

Black Diamond - JetForce Tour (2020)

Black Diamond JetForce Tour är en 26 liters lavinryggsäck som kommer hösten 2019 till Sverige och Europa

Vi pratar med Petter från Black Diamond om nya modellen JetForce "Tour" som är en elektronisk lavinryggssäck baserad på superkondensatorer. Tour är en av tre olika lavinryggsäckar som man lanserar tillsammans med Pro (lithiumbatteridriven) och Ultralight (två små patroner).

JetForce Tour är ett samarbete med Alpride och deras system E1 där en superkondensator fyller den 150 liter stora ballongen. Systemet är helt elektroniskt och superkondensatorn laddar man via micro USB eller de två AA batterierna som sitter i plastlådan inne i ryggsäcken, där superkondensator och fläkt ligger. Systemet kan laddas på berget efter att man har dragit lavinryggsäcken, det tar cirka en timme med de två AA batterierna. Systemet har alltså inte några gaspatroner, vilket underlättar resandet en smula. Total vikt är 2,53 kg i ryggstorlek S/M (cirka 175 cm och neråt) and 2,63 kg in size M/L (cirka 175 cm och uppåt).

Black Diamond släpper även sin premium-modell "PRO" till hösten, en lååååång unboxing av den ser ni här:

En video med minsta lavinryggsäcken Ultralight, eller UL som den också kallas, kommer inom kort!

SCOTT har också samma system från Alpride i sin ryggsäck, denna visades på ISPO förra året 2018 och kom i butik samma höst:
  • 2 218 Besök
  • 1 Kommentarer
  • 3 + Gillar