Gilla2
 

Sweet protection Interstellar (2020) goggles

Det norska varumärket Sweet Protection beträder ny mark nästa vinter och kastar sig in i den mördande konkurrensutsatta marknaden för goggles.

Vi tittar närmare på deras toppmodell som heter "Interstellar" som kommer hösten 2019. Dan from Sweet har utvecklat gogglarna och guidar oss igenom allt vi behöver veta. Modellen Interstellar är utformad för friåkning. Gogglarna har både mekanisk och magnetisk låsmekanism, kallad "ExcenterLock Lens Change", ramen är kolfiberförstärkt och linsen är så kallad RIG-teknik, vilket är Sweet Protections lösning för att göra synfältet ut ur glasögonen mer kontrastrikt utan att förvränga färgerna.

Det finns ett stort linsprogram för olika förhållanden, totalt 8 linser där 5 är RIG-teknik.

Interstellar goggles med linsen RIG Amethyst är prissatt till 199 €, och samma ram och två linser (RIG Amethyst Light och RIG Topaz eller RIG Sapphire) är priset 250 €.

Andra ramar från Sweet Protection denna första vintern 2019/2020 kommer att vara Firewall (vardaglig användning, lite billigare) och Clockwork (race).

Sweet's take på detta goggles-projektet är enkel, deras filosofi är att goggles också är en del av en skidåkares skydd. Sweet har gjort bra hjälmar och andra skyddsdetaljer för skidåkare under lång tid och tar all den kunskapen in i sitt nya goggle äventyr.

Åh, nämnde vi att linserna är skottsäkra? Linserna har testats genom att skjuta olika projektiler vid olika hastigheter (608 -720km) och vinklar. Framförallt den yttre linsen är på grund av detta tjockare än många andra på marknaden, varför man lagt ett ventilationshål med Gore protective vent emellan inre och yttre lins, tanken är att släppa luft emellan om tex trycket ändras snabbt (tänk kabinen Aiguille du Midi från ca 1000 meter till nära 4000 meters höjd i Chamoix...)
  • 1 658 Besök
  • 1 Kommentarer
  • 2 + Gillar