Gilla2
 

Säkerhetsprylarna som alla offpistskidåkare ska ha

Notering: ett sifferfel har smugit sig in i videon, en sond ska vara minst 240 cm (och inte 140 cm).

Prylarna i sig räddar inte liv, men prylarna är en förutsättning för att du ska kunna vara säker på berget när du åker skidor offpist. Lär känna dem, träna med dem och åk roligare och säkrare på berget!

Hur fungerar det med sond, spade och transceiver? Är en lavinryggsäck egentligen nödvändig? Är en recco-reflektor något som man ska ha eller räcker det med den vanliga sökare?

Vår programledare Fabian Omne ställer dessa frågor och får svar av bergsguiden Martin Lundberg och Rickard Svedjesten som är insatsledare för fjällräddningen i Jämtland.

Freerides offpistakademis ständige sekreterare Fabian Omne kommer tillsammans med Evelin Nilsson att göra dig till en bättre friåkare i 8 avsnitt. Det blir tips och trix om att åka skog, puder, brant, hoppa klippor, överleva skare och flatljus, hantera lavinutrustning, ha rätt alpin skidutrustning som funkar i offpisten och så får vi träffa bergsguide som berättar mer om snö, laviner, säkerhet och vikten att vara sökbar när du åker utanför markerade nedfarter.

Programledare och åkare: Fabian Omne & Evelina Nilsson
Film & klipp: Mattias Forsell, Swedish Mountain Film
Musik: Soundstripe
Freeride i samarbete med: K2, Haglöfs, Recco och Black Diamond

Prenumerera för nya avsnitt: http://www.youtube.com/c/freeridese?sub_confirmation=1

Senaste artiklar och reportage: https://www.freeride.se/
13 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (13)