Gilla11
 

På tåg med Jacob Wester

På tåg med Jacob Wester (videopod)

Om man har en sex timmar lång tågresa från Stockholm till Oslo tillsammans med en av Friåkningsvärldens mest inflytelserika skidåkare genom tiderna, ja då kan man prata mycket och länge. Jacob Westers karriär exploderade 2005 när han var i yttersta världseliten inom freeski och han har har sedan dess kontinuerligt utvecklats och utforskat nya domäner inom skidåkning.

I november 2019 intervjuade vi Jacob Wester, till bakgrundsljudet av det dunkande SJ-tågets framfart västerut, om allt från uppväxten i Täby och Vallentuna, hans första stapplande steg på längskidor, hans stöttande skidintresserade föräldrar, kaoset, euforin och den hektiska perioden när han slog igenom internationellt redan som 17-åring, slog ut Tanner Hall ur US Open och hoppade av skolan, vidare till skidåkarlivet med storfilmsbolagen Matchstick Productions (MSP) och Poor Boyz Productions (PBP), samt sponsorer som Armada och Oakley, flertalet tävlingar på X Games, satsningen till OS 2014, tvärniten och den rebelliska Jacobs insikt i Silvaplana på en världscuptävling och sedan karriären vidare som fri BC-jibber och pudertörstig freerider,inte helt utan en fäbless ski mountainering och riktigt branta åk i Chamonix, samt lite avkopplande och prestationsbefriad surf på Fårö utanför Gotland och på Bali i Indonesien de senaste åren. Vi hann dessutom prata lite om miljö och varför han inte tävlar på Freeride World Tour.

Lämna gärna en kommentar på videon om du fann den bra, obra eller kanske någonting där emellan! Detta långa intervjuformat är nytt för både oss på Freeride och Jacob Wester, men var något som vi ville ge en chans. Bu eller Bä: Vad tycker du? Ska vi satsa på fler liknande djupintervjuer?

MUSIK: Soundstripe
REDIGERING OCH INTERVJU: Anders Wingqvist
FILM: Anders Wingqvist, Sofia Sjöberg, Jacob Wester, TV Åre, Matchstick Production (MSP) och Switchback entertainment.

Följ Jacob Wester på YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLVESdpJY2GpyQRJZK-hlDA
Där hittar du surf och skidediten "AROUND THE BEND - SURF AND SKI IN NORWAY" som vi pratar om kring 1:05.

Matchsticks Productions: https://www.youtube.com/user/mspfilms
TV åre: https://www.youtube.com/user/TVAreSweden
Switchback Entertaiment som gör Salomon TV: https://www.youtube.com/channel/UCCH7Ny59oLRGfw3imhL0d7A

Prenumerera för nya avsnitt: http://www.youtube.com/c/freeridese?sub_confirmation=1
Senaste artiklar och reportage: https://www.freeride.se/
  • 5 837 Besök
  • 0 Kommentarer
  • 11 + Gillar