Gilla3
 

Pryltips för nybörjare: 10 måsten för stigcykling

Pryltips för nybörjare: 10 måsten för stigcykling

Här läser du artikeln: https://happyride.se/2020/05/06/pryltips-for-nyborjare-10-masten-for-stigcykling/

Din kompis ska börja cykla stig och frågar (med desperat och research-trött röst): Vad ska jag köpa för någonting, det är ju en djungel av grejer? Här är vårt svar på den frågan, i form av en lista på de tio viktigaste sakerna som man förmodligen behöver köpa när man för första gången ska rulla in i stigcyklingens förlovande land.

Någonstans mellan hardcore minimalism ("jag kör i mina vanliga gympadojor, det är sak samma!") och killen eller tjejen som går bananas och köper allt direkt har vi försökt att pricka in denna lista. Det är en uppräkning av de, enligt oss, tio mest elementära sakerna som behöver införskaffas för att stigcyklingen ska bli rolig, säker och bekväm.

En rimlig inköpslista liksom, visst kan man skippa något och visst kan man lägga till något, men denna lista är en bra bas för att sedan ta sig vidare och hitta sina personliga preferenser. Se listan lite som att du ska starta ditt första hushåll och då köper in basic funktionaliteter som soffa, säng, lampor, TV etc.

Vi går inte in på djupet på de enskilda prylarna. Vi kommer inte att förklara de exakta skillnaderna mellan olika rotationsskydd i de moderna hjälmarna, inte heller gå in i de klassiska diskussionsmatcherna platta pedaler vs klickpedaler, 27,5 tum vs 29 tum osv, inte eller kommer vi att skriva en roman om olika knäskydd (det har vi föresten redan gjort, i fyra kapitel dessutom!).

Det blir en överblick och kort motivering till varför dessa prylar låter dig cykla stig med ett större leende och mindre värk och skador efteråt. Förutom en lista ligger också en film nedan.

Vi räknar med att du har någon form av tröja att cykla i, att du har en skvätt olja till din kedja, att du har vattenslang hemma och kan tvätta av din cykel emellanåt, samt att du har någon gammal ryggsäck som kan fungera i början (en skön och bra ryggsäck tar nog plats 11 vid närmare eftertanke). Ryggsäckens främsta uppgift för stigcykling enligt oss är att bära punkteringsgrejerna slang-däckavtagare-pump och vattenflaskan, kanske en extra tröja/jacka om du blir kall eller svettigt och behöver svida av eller på ett plagg.

Prenumerera på Happyride för nya avsnitt: http://www.youtube.com/c/Happyridese?sub_confirmation=1
Happyride.se: https://happyride.se/
  • 1 063 Besök
  • 0 Kommentarer
  • 3 + Gillar