Jesper Tjäder's Dream Game Show?

– Japanska gameshows har fascinerat mig sen jag var liten. Jag älskade att kolla på dem och följa hur intet ont anande deltagare utsattes för helt galna utmaningar. En väldigt ren form av underhållning, säger Jesper Tjäder.

Året har kantats av osäkerheter kring tävlingar för de svenska slopestyleskidåkarna. Jesper Tjäder tog tillfället i akt och skapade något kreativt. I en ny edit, som spelades in i skidtunneln i Gällö tidigare i höst, vaknar skidprofilen upp mitt i en surrealistisk japansk gameshow där han ställs inför utmaningar på skidor.

Idén bakom filmprojektet kom från Jesper Tjäders undermedvetna. För inte så länge sen hade skidprofilen en serie återkommande drömmar där han fann sig själv i en japansk gameshow. Han började sedan teckna ner potentiella utmaningar och hur detta skulle kunna göras på riktigt. När det sen blev klart att Jesper Tjäder skulle ha lite mer tid över än normalt, insåg han att det var ett perfekt tillfälle att göra verklighet av drömmarna. Bokstavligen.

Under arbetet med att planera projektet stannade han inte vid enbart skoj, ploj och brinnande ringar. En 24 meter lång “spider rail” var den utmaning som triggade Jesper Tjäder allra mest i projektet, med närmast oändliga möjligheter till trickkombinationer. Fast besluten att klara utmaningen lyckades Tjäder till slut att sätta hela sitt åk på railet, utmattad efter 60 försök på rad.