Gilla3
 

Vinn skidjackor från Haglöfs, Peak Performance och Norrøna med nya GORE-TEX PRO

Hösten 2020 lanserades nya GORE-TEX PRO.
I denna video kikar vi närmare på vad som är nytt.

Dessutom kan du vinna en av de tre jackorna som finns med i filmen. Alla har så klart nya väderskyddet GORE-TEX PRO. Det är Haglöfs Vassi, Norrøna Lofoten och Peak Performance Vislight. Tävla här:https://www.freeride.se/vinn-skidjackor-fran-peak-performance-haglofs-och-norrona-med-nya-gore-tex-pro/
Tävlingen pågår tom 19/2.

GORE-TEX PRO är funktionsklädernas guldstandard och har sedan 2006 har förgyllt skidvärlden. Vattentätt minst 28 000 mm vattenpelare, andas 6-13 RET, vindtätt och slitstarkt.

Hösten 2020 kom Gore Tex Pro i nya skepnader. Tre nya lamineringstekniker lanserades: Most Breatheable, Most Rugged och Stretch.

Förutom att funktionerna har blivit ännu vassare har även miljöpåverkan reducerats. De tämligen elaka kol-fluorkedjor PFOA (perfloroktansyra) som många tillverkare av skidkläder använde för att impregnera och göra själva ytan på yttertyget vattenavvisande, slutade Gore med redan 2013. Nu har Gore jobbat vidare och den uppdaterade teknologin GORE TEK PRO inkluderar ytterligare en rad
förbättringar ur miljösynpunkt, som exempelvis
reducerad vattenanvändning och koldioxidutsläpp
under tillverkningsprocessen. Flera
av laminaten är även framtagna av återvunna
material samt certifierade genom bluesign ® och
OEKO - TEX ®.


Gore-Tex har fler än 9 miljarder små porer per kvadratcentimeter, porerna är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe men samtidigt 700 gånger större än molekylen från vattenånga. Strukturen gör att vattendroppar utifrån är för stora för att komma igenom, medan vattenånga (svett) är tillräckligt litet för att komma ut. Vattentätt med viss andningsfunktion, voila!

Nya GORE-TEX PRO finns i skidkläder från bland andra Norrøna, Haglöfs,
Peak Performance, Adidas, Burton, Patagonia,
Arc’teryx, Elevenate, Salomon.

Prenumerera för nya avsnitt: http://www.youtube.com/c/freeridese?sub_confirmation=1
Senaste artiklar och reportage: https://www.freeride.se/
kommentarer
Kommentera