Gilla0
 

Rossignol Experience 86 Ti Ski 2022 - Sneak Peak

Vi kikar på Rossignol Rossignol Experience 86 Ti som kommer 2021/2022.

Rossignol har skapat en ny definition på det diffusa uttrycket ”All-Mountain”. Med nya EXPERIENCE serien är fokus istället på det verkliga användningsområdet ”The ALL-RESORT SKI”. Genom att använda friåkningsskidornas spetsar och brätten, med typiskt mjuk och tidig böjlinje likt early-rise/tip-rocker (kallas All-Trail Profile) som sedan övergår till formen på en renodlad pistskida, har Rossignols utvecklingsavdelning försökt att skapa den perfekta skidan för användning på en skidort (2-in-1).

Nackdelen tidigare med tip-rocker och early-rise är givetvis fladdrigheten som uppstår vid högre farter med långa mjuka brätten. Lösningen heter ”Drive-Tip”, med väldigt kraftigt direktionella längsriktade fiber som sitter integrerade med visco-elastiskt gummi, filtreras de negativa vibrationerna bort.

Nya EXPERIENCE toppmodeller finns både med Titanal- eller Basalt förstärkningar i midjemåtten 86mm och 82mm, där Basaltmodellerna erbjuder mest skidlycka vid medelhöga hastigheter medan Titanal-versionerna vill ha högre hastigheter eller kraft.
Alla nya Rossignol EXPERIENCE byggs med hänsyn till största möjliga miljöhänsyn: Certifierade träkornor, återanvänt material på stålkanter ovansida och belag. All energi vid fabriken är grön sol-energi. Att dessutom fabriken och lager ligger centralt i Europa är också viktigt.
Experience 86ti:
Längder: 167, 176, 185cm
Mått: 132/86/120
Radie (185): 17m
Ca.Pris: 7000kr (8500kr inkl SPX 12 GW)

MER NYA SKIDPRYLAR
Världens största sportmässa för skidprylar ISPO är inställt detta år pga corona.
Men vi vill självklart veta vad för coola skidgrejer som kommer till nästa säsong 2021/2022.
Här ser du fler nyheter, vi fyller på listan "ISPO 2021 på låtsas" efterhand: https://www.freeride.se/video/channel.php?channel=1&serie=269
  • 190 Besök
  • 0 Kommentarer
  • 0 + Gillar