Slet ut telis-bindning från Cham 97 från 2017

chisburger

Ny medlem
Hej,

otrurligt nog slets ena bindningen ur från höger skida.

Inköpta hos Sport Conrad 2017 som ett paket med bindning. Conrad menar att dem väntar på att dynastar ska återkomma det har dock gått över en månad nu.

22design svarade att de stött på flera problem med Cham 2.0 och att (enligt dem) konstruktionen av Cham inte lämpar sig för Telis!?

Någon annan som haft likande problem och slitit ur bindningen?
Är det ett reklamationsärende?
Tack tack

 

anulaikar

Medlem
Har dragit ur fyra bildningar ur olika skidor. Och delaminerat skidor. Inte reklamation. MEN om du kör sönder bindningen kan det vara reklamation (har testat även det...). Ett sätt att lösa det på är inserts (rampamuff; utvändig trägänga med invändig metallgänga).
 

ByB3rg

Aktiv medlem
Vi har en några gamla cham i shopen vår liggandes. Som har gett upp på samma vis.
Men med Alpin bindning.
Även Ross Soul 7 & Salmonella QST 106. Är olycksfåglar med samma symtom.

Skulle undvika montera telis på nyare skidor från Atomic å Salmonella då kärnan har mer en känsla av skumträ....
 

Fogelberg

Medlem
Har slitit bindningarna ur en hel del skidor och farsan lika så. Bland dessa alla också ett par cham 97 och mythic 97. Dessa gick reklamationen igenom på utan bekymmer åtminstone då men vet att efter det så går det t.ex. inte att kombinera cham med tesisbindningar på sportconrad så oklart hur det fungerar i nuläget. Mitt tips är att köpa en stadig skida som nästa och leve med den extra vikten.
 
Vanligt förekommande...har gjort det på ett par olika, G3 fick jag nya ifrån då de enligt telemarkpyrenees skulle funka till telisar.
Har moddat bindningar för att sprida ut skruvarna på en större yta med gott resultat (peppar peppar).
Kostar att hålla på med en marginalföreteelse.
 

mgbgt66

Medlem
Kör med lösare fjädrar så drar ni inte ur bindningarna. Jag har kört telemark i 30 år, kört sönder bindningar, pjäxor men mina bindningar har aldrig lossnat. Ett par skidor har delaminerats (typ) men det var pga av en dålig montering hos en gammal känd firma i Göteborg. Lös häl!
 

Realmode

Medlem
Det är väl oftast nån form av vurpa som ger en sån där skada. Tveksamt att en mjukare fjäder löser det, förutom att skon far ur lättare. Det är lättare att få sönder skidor med telisbindning på det sättet som bilden visar. skon lossnar inte från bindningen och det blir en större belastning åt fel håll på liten yta.
 

chisburger

Ny medlem
Hade glömt bort tråden.
Allt slutade bra iaf.
Dynastar ville byta ut dem till ett par nya Legend; varpå Conrad föreslog att byta till en modell med titanförstärkning - Conrad verkar haft liknande problem med telis.

Landade med ett par Armada Tracer 17/18 till ett vrakpris.
 
Senast ändrad:

chisburger

Ny medlem
Det är svårt att säga vad som orsakade skadan - det var en extremt försiktig vurpa, oklart om vurpan orsakades av att bindningen lossnade eller om bindningen som lossnade orsakade vurpan.

Det komiska var att vi var ganska djupt in i den japanska skogen när det hände och att vi hittade skidan fastkilad i en buske ca 100m ner. 🤷‍♂️
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp